Előfizetői tartalom

Opus: lezárult a visontai naperőmű eladása

Portfolio
Eladta 16 megawattos visontai naperőművét, továbbá bükkábrányi rekultivált bányaterületét az Opus közvetett tulajdonában lévő Mátrai Erőmű Zrt. (MERT). Az értékesítésekkel a vállalat menedzsmentjének célja, hogy végrehajtsa azt a szeptemberi közgyűlésén elfogadott, 2030-ig szóló stratégiát, melynek fő eleme, hogy a Mátrai Erőmű az elkövetkező években felkészüljön a megújuló energiaforrásokon alapuló működésre. Ennek megfelelően a vagyonelemek értékesítéséből származó bevételt a MERT nagyobb részben két - Bükkábrányban és Halmajugrán már folyamatban lévő -, összesen 40 megawatt kapacitású fotovoltaikus erőmű-beruházásra fordítja.

A társaság szeptemberi közgyűlési döntésének megfelelően lezárult a Mátrai Erőmű Zrt. visontai naperőművének adásvétele, december 19-én a létesítmény az MVM Hungarowind Kft. tulajdonába került. A szerződés értelmében a 16 megawattos naperőmű üzemeltetését és karbantartását a jövőben is a MERT végzi, amelyet bérleti díj illet meg a terület, valamint a transzformátor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés