Előfizetői tartalom

Óriási napenergia-rekord dőlhet meg idén Magyarországon

Portfolio
Idén 400 MW új naperőmű kapacitás is települhet Magyarországon, ekkora mennyiséget még csak megközelítőleg sem telepítettek korábban egyetlen évben itthon. Sőt, az eddig összesen épített naperőművek együttesen sem érik el ezt a szintet, vagyis egyetlen év alatt több mint megduplázódhat a hazai napenergia-termelő kapacitás. A rekordra ugyanabban az évben kerülhet sor, amikor beszüntették az új kérelmek befogadását a megújuló energia támogatási rendszerben. A támogatási rendszer új koncepciója heteken belül elkészülhet.

A bővülés nagyrészt a 2016 végéig benyújtott KÁT-engedélyek nyomán várható, ezek alapján idén 200-300 MW új kapacitás valósulhat meg idén, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító negyedéves adatai alapján alaposan felgyorsulhatott a nagyobb naperőművek telepítése. Mindehhez a legfeljebb 50 kW beépített teljesítőképességű háztartási méretű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés