Előfizetői tartalom

Orosz milliárdosokon múlhat az elektromos autók jövője

Portfolio
Orosz milliárdosok vetélkednek egy hatalmas nyersanyagüzlet feletti irányítás megszerzéséért. Ami a MMC Norilsk Nickel PJSC, röviden Nornickel nevű társaságért folyó küzdelmet különösen fontossá teszi, az az, hogy a jelen csatározások kimenetele nagyban befolyásolhatja az egyik legnagyobb nikkel- és kobaltkészlet körüli fejleményeket, amely nyersanyagok nélkülözhetetlenek az elektromos autók és az elektronikai termékek akkumulátorainak gyártása során is.

Kik harcolnak?A harc két orosz milliárdos, Vlagyimir Potanyin és Oleg Gyeripaszka között folyik, tárgya pedig a Nornickel néven ismert társaság. Míg Potanyin -, aki a második leggazdagabb orosz - bővíteni kívánja üzletét és új készletek megszerzésével igyekszik biztosítani pozícióját az iparágban, addig a 16. leggazdagabb Gyeripaszka, a Ruszal alumíniumóriás elnöke elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés