Előfizetői tartalom

Örülhetnek a magyar cégek: megszületett a döntés a kamionkartell ügyben

MTI
A kamionkartell ügyben a magyar cégeknek kedvező, precedens értékű döntés született az Európai Bíróságon (EB) - közölte a Schmidt Ügyvédi Iroda. Az Európai Bíróság ítélete annak nyomán született, hogy az ügyvédi iroda által képviselt Tibor Trans Kft. keresetet terjesztett elő a Győri Törvényszéken szerződésen kívül okozott kárért való felelősség jogcímén, a DAF Trucks N.V. kamiongyártó cég ellen. A kereset szerint a kartell miatt a Tibor Trans drágábban tudott kamionokat vásárolni. Az ügyben a Győri Ítélőtábla fordult az Európai Bírósághoz.

Az EB ítélete megerősítette, hogy a károsultak érvényesíthetik igényüket azon ország bírósága előtt, amely országban a torzított piaci árakat alkalmazták, és ahol a kár bekövetkezett. A ítélet szerint nincs jelentősége annak, hogy melyik kartelltagtól vették a kamiont, bármelyik kartelltag perelhető. Annak sincs jelentősége, hogy milyen szerződéses konstrukcióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés