Összeköti a jövőjét a világ két nagy autógyártója

2019. január 10. 09:14    
nyomtatás
 
Küszöbön áll az elektromos- és önvezetőautó-forradalom, ráadásul a kereskedelmi háború is emelik az autógyártó költségeket ezért egyre több autógyártó tervez együttműködéseket. A Volkswagen és a Ford akár már jövő héten bejelentheti, milyen területeken dolgozik együtt.


Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az eddigieknél mélyebb együttműködést tervez a Volkswagen és a Ford, erről már a jövő héten bejelentést tehet a két autógyártó. Arról már korábban is szó volt, hogy a két vállalat együttműködik a haszongépjárművek fejlesztésében és gyártásában, most azonban már ennél jóval komolyabb együttműködésről van szó.

Korábban felmerült, hogy elsősorban amerikai, de akár más országokban lévő gyártókapacitásokat is megoszt egymással a Volkswagen és a Ford, de akár a marketing és disztibúció területén is összefonódhat a két vállalat, lapértesülések szerint pedig közös fejlesztések is várhatók, például az elektromos és önvezető autóknál. A cégek korábban kizárták, hogy az együttműködés összeolvadást vagy tulajdonszerzést jelentene.

Az autógyártók közötti együttműködéseket részben a kereskedelmi háború miatt megemelkedett importvámok és egyéb korlátozások indokolják, de azért is elkerülhetetlenek, mert az elektromos és önvezető autók fejlesztési költsége magas.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium