Osztalékot kap leányvállalatától a Telekom

2018. április 16. 13:17  english version   
nyomtatás
 
A Makedonski Telekom AD a 2017-es üzleti éve után 1,58 milliárd macedón dénárnyi osztalékot fizet, a Magyar Telekom pedig skopjei leányvállalatán, a Stonebridge Communications AD-n keresztül 0,9 milliárd macedón dénár osztalékra jogosult a társaság eredményéből.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • A Makedonski Telekom AD (MakTel) nem konszolidált nettó eredménye a 2017-es üzleti évben 1,58 milliárd macedón dénár volt.
  • A MakTel 2018. április 16-án megtartott közgyűlési döntésének eredménye szerint a társaság az eredményt teljes egészében kifizeti osztalékként. Az 1,58 milliárd macedón dénár 2018. április 13-i HUF/MKD árfolyamon számolva mintegy 8 milliárd forintos osztalékot jelent.
  • A Magyar Telekom skopjei leányvállalatán, a Stonebridge Communications AD-n keresztül 0,9 milliárd macedón dénár osztalékra jogosult, amely körülbelül 4,54 milliárd forintnak felel meg.
  • Az elmúlt években nyereségesen működött a MakTel, a társaság eredményéből osztalékot is fizetett, amelyből a Magyar Telekomra eső rész 2017-ben 3,61 milliárd forint, 2016-ban 4,23 milliárd forint, míg 2015-ben 9,8 milliárd forint volt.

Osztalékot kap leányvállalatától a Telekom


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium