Előfizetői tartalom

Ötéves forgalmi csúcs dőlt meg a BÉT-en

Petri Ákos
A nyár utolsó hónapját meghajtották a befektetők, a Budapesti Értéktőzsdén 34 százalékkal nőtt a forgalom év/év alapon, de az is elmondható, hogy az elmúlt öt évben nem volt ekkora forgalom augusztusban. Több hónap után a Concorde elvesztette vezető pozícióját a szolgáltatók között, de az első 10 helyezett listája is változott.

Augusztusban részben az erős negyedéves vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően 424,5 milliárd forint volt a részvényforgalom a BÉT-en, ami 34 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A napi átlagforgalom júniusban 8,84 milliárd forint volt, ami meghaladja az egy évvel korábbi 6,73 milliárd forintos forgalmat. A tőzsdei forgalom közel 90 százalékát a blue chipek adták:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés