Paksi Atomerőmű: csökken a teljesítmény

2018. október 9. 16:13    
nyomtatás
 
Szerdán 100 MW-ot meghaladó tervezett teljesítménycsökkentés lesz a Paksi Atomerőmű 3. blokkján.


A Paksi Atomerőmű 3. blokkján a 6-os turbinához tartozó kondenzátorok tervezett tisztítása miatt a turbinát 140 MW-os teljesítményszintre terhelik le október 10-én, hajnali három órakor.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közlése szerint a karbantartásra a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve kerül sor, a munkálatok a másik három blokk üzemelését nem befolyásolják, a nukleáris biztonságra gyakorolt hatásuk nincs.

Az utóbbi hetekben több karbantartási munka miatt is részlegesen csökkent az erőmű teljesítménye. Október elején az 1. blokkot egy terven felüli karbantartás miatt terhelték le 50 százalékkal, szeptember végén pedig szintén a 3. blokk egyik turbinájához tartozó kondenzátorfél tervezett tisztítása miatt a turbinát 140 MW-os teljesítményszintre terhelték le.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium