Előfizetői tartalom

Pár év múlva eltűnnek az okostelefonok - Rémisztő, ami azután vár ránk

Portfolio
Az emberi evolúció nem állt meg, csak más irányt vett, most a technológiai fejlődés generálja. Az okostelefonok hamarosan eltűnhetnek, mert már nem lesz rájuk szükség, a virtuális valóság összemosódik a valódi világgal, a következő lépcső pedig az lesz, hogy az ember eggyé válik a géppel. Az emberi képességek kiterjesztése létszükséglet lesz, a biológiai neurális hálózatunkba be kell majd kapcsolni a számítógépeket, hogy fel tudjuk venni a versenyt az idővel egyre okosabbá váló mesterséges intelligenciával. És a végén már az is kérdés lesz, hogy ki áll a "tápláléklánc csúcsán".

Egy nap, a nem túl távoli jövőben el fognak tűnni az okostelefonok ugyanúgy, ahogy a csipogók, vagy a faxok is áldozatul estek a technológiai váltásnak. Ettől még legalább egy évtizednyire vagyunk, de ha megnézzük, hogy mivel foglalkoznak mostanában a technológia nagyágyúi, mint a Microsoft, a Facebook, az Amazon, vagy maga Elon Musk, kirajzolódik egy irány. Nem látjuk előre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés