Előfizetői tartalom

Patai: belerokkannánk, ha egyszerre forintosítanák a devizahiteleket

MTI
A bankszövetség elnöke biztos benne, hogy lesz megoldás a devizahitelesek ügyében, de november elsejéig véleménye szerint képtelenség megoldani az összes problémát, a kapkodás pedig drámai forintgyengüléssel és az importtermékek, például a benzin árának megugrásával járna, ezért a forintosításra csak fokozatosan, néhány év alatt, tervezetten, 10-15 részletben lát lehetőséget.

Patai Mihály az M1 Az Este című műsorában kifejtette: "meghajlunk a kormány előtt, csak éppen a kormánynak is meg kell hajolnia a realitások előtt". "Eszünkben sincs Klicskóval bunyózni" - tette hozzá. A bankszektornak nem a kormány, nem az adófizetők pénzére van szüksége, hanem a kormány és az MNB közreműködésére - mondta a Magyar Bankszövetség elnöke. A teljes forintosításhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés