Pénzt kapott a világ meghódítására az egyik legnagyobb biciklimegosztó

2018. március 13. 11:29    
nyomtatás
 
866 millió dollárnyi friss tőkét vont be a kínai biciklimegosztó cég, az Ofo, többek között a kínai kiskereskedelmi óriástól, az Alibabától. Ez volt a legnagyobb összeg, amit valaha egy biciklimegosztó cég egyszerre kapott.


A legnagyobb kínai biciklimegosztók, az Ofo és a Mobike agresszív fejlesztésekbe fogtak, az Ofonak ahhoz kell a pénz, hogy ne maradjon le a terjeszkedésben. Kínán kívül is elindítják a szolgáltatásaikat és a tervek között szerepel, hogy a biciklik nagyobb választékát kínálják. A gyors növekedés időszakából a minőségi növekedés időszakába kerültek - kommentálta az Ofo alapítója és vezérigazgatója. Jelenleg 200 millió felhasználója van világszerte és 21 ország 250 városában működik az Ofo.

A társaság azt nem közölte, hogy a tőkeemelésre milyen árfolyamon került sor, előzőleg 2017 júliusában kapott 700 millió dollárt az Ofo, amivel akkor 2 milliárd dollárra értékelték a biciklimegosztót.

Az Alibaba volt a legnagyobb befektető, de az Alibaba egyik leányvállalata, az Ant Financial, valamint a kínai kockázati tőke társaságok, mint a Haofeng Group, a Tianhe Capital és a Juni Capital is részt vettek a tőkeemelésben.

(CNBC)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium