Előfizetői tartalom

Csodát tesz-e Matolcsy mai bejelentése?

Portfolio
Nagy várakozás előzte meg az MNB ma bejelentett "növekedési programját", ehhez képest a hazai hitelezésre, a bankszektorra és így az OTP gyakorolt hatása is várhatóan mérsékelt lesz. A 250 milliárd forintos refinanszírozási keret elsősorban az amúgy is hitelezett vállalkozásokhoz juthat el, emellett az MFB és az Eximbank már meglévő programjaihoz hasonlít. A devizahitelek kiváltására rendelkezésre álló további 250 milliárd a vállalkozók terheit várhatóan csak kis mértékben csökkenti. E programok végleges hatását azonban a kéthetes jegybanki kötvényállomány korlátozásához hasonlóan a jegybank és a bankok későbbi megállapodása dönti majd el. Csoda nem várható, de a program legalább figyelembe veszi, hogy a hitelezés növekedése csak a bankszektorral együtt képzelhető el.

A téma kiemelt figyelmet kap a Portfolio.hu május 8-ai Hitelezés 2013 konferenciáján. Regisztráljon már most! Az alábbiakban összefoglaljuk Matolcsy György három elemből álló bejelentésének lényegét, valamint annak a bankszektorra és azon belül az OTP-re gyakorolt lehetséges hatását. I. pillér: A kkv-k olcsó hitellel való ellátása Bejelentés A kkv-hitelezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés