Előfizetői tartalom

Orbán és Rogán szavaitól félhetnek az OTP részvényesei

Orbán Viktor múlt heti bejelentése alapján az állam az önkormányzati hitelek közel felét átvenné. Az államháztartás egésze szempontjából üdvözlendő a lépés, sokak félelme alapján azonban az adósságátvállalás újabb terheket róhat a bankrendszerre. Az OTP szempontjából különösen érdekes a helyzet, hiszen az önkormányzatok banki hiteleinek harmadát a legnagyobb magyar pénzintézet helyezte ki. Orbán Viktor és Rogán Antal szavai semmiképpen sem nyugtathatják meg az OTP részvényeseit, a két politikus ugyanis a bankszektor további áldozatvállalására és az önkormányzati hiteleken történő leírásokra utalt. Bár első ránézésre az állam jobb adósnak tűnik, mint az önkormányzatok, érdemes megvizsgálni, milyen negatív hatásokkal járhat, ha az állam újratárgyalja a kondíciókat.

Miről szólt a múlt heti bejelentés? Orbán Viktor múlt szombati bejelentése alapján a kormány döntött a helyi önkormányzatok adósságának részleges konszolidálásáról. Ezek szerint a központi költségvetés a népesség és a bevételtermelő képesség alapján differenciáltan vállalja át a települések adósságát és ezzel összesen 1956 önkormányzat 612 milliárd forintnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés