Pluszban zártak az amerikai tőzsdék, kilőttek az olajárak

2019. január 9. 22:19    
nyomtatás
 
Ismét erősödéssel zártak a meghatározó tengerentúli tőzsdeindexek szerdán; az olajárak 5 százalékot raliztak.


A vételi kedvet jelentősen támogatták a kínai-amerikai kereskedelmi egyeztetésekről kiszivárgó hírek, melyek szerint a két fél bizonyos mértékű haladást érhetett el a vitatott kérdésekben. Értesülések szerint Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke mielőbbi megállapodást sürgetett a részvénypiac megtámogatása érdekében.

Az S&P 500 index végül 0,4 százalékkal 2585 pontig emelkedett, a Dow Jones IA index hasonló mértékű erősödéssel 23 878 pontig jutott, míg a Nasdaq kompozit indexe közel 1 százalékkal 6957 pontig kúszott fel.

A befektetők a kereskedelmi vita mellett a Federal Reserve decemberi kamatdöntő ülésről kiadott jegyzőkönyvét is érdeklődéssel várták, amely arról tanúskodott, hogy az amerikai jegybank a korábbiaknál türelmesebb álláspontot alakított ki a 2019-es monetáris politika tekintetében, így a szeptemberben idénre valószínűsített három kamatemeléssel szemben most már csak két szigorítást tart elképzelhetőnek idén.

Az olajpiac is pluszban zárt szerdán, a mintegy 5 százalékos drágulással pedig az árfolyamok már a legutóbb december közepén látott szinteken járnak; a Brent azonnali jegyzése 61, a WTI-é 52 dollár felett áll. A kereskedelmi tárgyalások és az OPEC kitermeléscsökkentése mellett az is felfelé hajtotta az árakat, hogy az Egyesült Államok nyersolajtartalékai az előző héten csökkentek.

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék, kilőttek az olajárak

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium