Előfizetői tartalom

Rekordokat dönt a Tesla, de ez is kevés

Portfolio
Nehéz időszakon van túl a Tesla, tavaly volt egy olyan pillanat, amikor közel állt a cég a csődhöz, azóta viszont felpörgött az új autó, a Model 3 gyártása és eladása, ami megmenthette az elektromsautó-gyártót, azóta pedig újabb és újabb rekordokat ér el a cég, amely naponta közel 1000 autót gyárt és értékesít. Az elemzők és befektetők várakozásai azonban még ennél is optimistábbak voltak, emiatt esett nagyot a Tesla árfolyama.

Több szempontból is rekordokat ért el a Tesla, de mivel az értékesítés összességében elmaradt a várttól, nagyot esett a cég részvényeinek árfolyama. A Tesla a pénzügyi negyedik negyedévben a korábbi csúcsnak számító harmadik negyedéveshez képest 8 százalékkal több, összesen 86 555 autót gyártott, ebből 61 394 darab volt a Model 3 (ez 15 százalékkal több, mint a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés