Előfizetői tartalom

Robbantani készül a Rába partnere Oroszországban

Portfolio
Érdekes rövidhírt közölt a Scania: a cég 10,000 jármű éves kapacitással rendelkező összeszerelő üzemet létesít Oroszországban. A beruházásról semmilyen részlet nem ismert még, a tárgyalások folynak az orosz hatóságokkal a lehetséges helyszínről. Bár egy ilyen beruházás megvalósítása a döntéstől a teljes kapacitással történő gyártásig akár 5 évet is igénybe vehet (ami igen távolnak tűnik most), ettől függetlenül a cég orosz piaci erősítése igen szemléletes, főleg annak tekintetében, hogy a Rába életében is stratégiai fontosságú ez a régió. A hírnek mindenesetre - hosszú távú jellege miatt - nem valószínű, hogy árfolyam hatása lenne a részvényekre.

Továbbra is lát lehetőségeket az orosz piacban a Scania, legalábbis abból ítélve, hogy igen nagy kapacitású (a 10,000 darabos kapacitás igen jelentősnek mondható, hiszen a Scania 2006-ban összesen mintegy 59 ezer darab kamiont és mintegy 6 ezer buszt szállított le vásárlóinak) összeszerelő üzemet tervez felállítani Oroszországban. A közleményből nem derül ki, hogy kamion...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés