Előfizetői tartalom

Román-magyar gázháború: sorsdöntő napok jönnek

MTI
|
Portfolio
Egyre nagyobb nyomás nehezedik a román kormányra Magyarország, az érdekelt energiavállalatok és a román ellenzék részéről azért, hogy az ország mielőbb teremtse meg a jelentős fekete-tengeri gázmezők kiaknázásának jogi-törvényi hátterét, de még az Európai Bizottság és az Egyesült Államok is ezt sürgeti az európai energiabiztonság érdekeire hivatkozva. Bizonyos romániai szakértők és magas rangú politikusok szerint azonban a jelenlegi tervek és szabályozás nem az ország érdekeit szolgálják, Bukarest így ellenállni látszik a fekete-tengeri gázkincs kitermelésére, illetve az ezt biztosító törvényi háttér megteremtésére irányuló nyomásnak. A sorsdöntő törvénytervezetről várhatóan a július 9-én kezdődő háromhetes rendkívüli ülésszakán dönthet a román parlament.

Sorsdöntő időszak jön a román-magyar gázháborúbanMindinkább elmérgesedni látszik a fekete-tengeri román gázmezők kiaknázásával kapcsolatos nemzetközi vita, miután az előző héten már Liviu Dragnea, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke is megszólalt az ügyben. A bukaresti kormány fő erejét képező szociáldemokraták vezére szerint Bukarest azt kockáztatja, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés