Romlik a levegőminőség, ezeken a településeken van baj

2019. január 11. 13:09    
nyomtatás
 
Tovább nőtt a légszennyezettség több hazai városban; mindenhol a kisméretű részecske (PM 10) a domináns légszennyező anyag.


A levegőminőség már Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Miskolcon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán, Salgótarjánban, Vácott, Esztergomban, Dorogon, Budapesten, Tatabányán, Tökölön, Dunaújvárosban és Várpalotán is kifogásolt az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Közegészségügyi Igazgatóságának adatai szerint.

A 'kifogásolt' minősítés azt jelenti, hogy az idősek, illetve a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai - köhögés, enyhe légzési tünetek - kis mértékben erősödhetnek. Ilyen körülmények között az érzékeny és beteg embereknek ajánlott minél kevesebbet a szabadban tartózkodniuk, és kerülniük a megerőltető testmozgást.

Putnokon továbbra is veszélyes a levegő minősége, ami a levegőhigiénés index legsúlyosabb, 4. fokozata. Ez olyan szintű légszennyezettséget jelent, amely az egészséges embereknél is légzőszervi panaszokat okozhat. A légzőszervi betegségben szenvedő emberek tünetei jelentősen súlyosbodhatnak, ezért számukra, valamint a gyermekek, idősek, illetve keringési betegségben szenvedők számára kerülendő a szabadban történő tartózkodás és aktív testmozgás.

A problémát minden érintett településen a kisméretű részecske (PM 10) okozza, amelynek légköri feldúsulását jelentős részben a szilárd lakossági tüzelés, valamint a szélcsendes időjárás okozza.

Romlik a levegőminőség, ezeken a településeken van baj

Nagyobb, interaktív térképért katt!
Forrás: OKI

A többi, a mérésekben szereplő városban elfogadható a helyzet.

Címlapkép: MTI/Vajda János

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium