Előfizetői tartalom

Rossz hírünk van a dízeleseknek - Elszállhat a gázolajár a benzinhez képest

Portfolio
A hazai üzemanyagárak hosszú idő, 2014 ősze után idén nyáron ismét 400 forint fölé kerültek; az olaj azóta kisebb-nagyobb kitérőkkel tovább drágult, ami a magyarországi üzemanyagárak alakulásában is tükröződik. Míg azonban a benzinár nem rugaszkodott el igazán a 400 forinttól, addig a gázolajár elszakadni látszik a benzinártól, és már a történelmi rekordnak számító, 2012 eleji 450 forintot közelíti. Így a gázolaj ára Magyarországon jelenleg átlagosan közel 30 forinttal haladja meg a benzinét, a különbség pedig jelentősen tovább nőhet.

Elszakadni látszik egymástól a benzin és gázolaj hazai kiskereskedelmi ára; míg a benzin literje jelenleg átlagosan 406 forint, addig a dízelért már 435 forintot kérnek a magyarországi kutakon.Az üzemanyagárak emelkedését általánosságban az olajárak emelkedése és a dollár helyi devizákkal szembeni erősödése hajtja - az üzemanyag-kereslet bővülése mellett - , de a benzin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés