Rossz napja volt pénteken a Richternek

2018. május 18. 15:49    
nyomtatás
 
Mérsékelt esés jegyében telik a pénteki kereskedés második fele az európai tőzsdéken, a kivételt ezúttal az olasz részvényindex jelentette, a milánói tőzsde nagyot esett, miután az elmúlt napok politikai bizonytalansága óvatosságra intette a befektetőket. Pénteken a magyar tőzsde is lefordult, a Richter részvényei nagyot estek, miután fontos hír érkezett a társaság fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban, az OTP is esett, a bankpapír ezzel ismét kiemelt támasz közelébe érkezett meg.

Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A pénteki kereskedés első felében előző napi záróértékeik közelében stagnáltak az európai részvényindexek, majd a kontinens börzéi lefordultak délután, azonban jelentős esést csak az olasz tőzsde produkált, a milánói börze az elmúlt napok politikai bizonytalansága után 1,5 százalékot esett, a francia CAC40 0,2, a DAX index 0,3 százalékkal került lejjebb.

A magyar tőzsde is lefordult délután, a BUX 8,9 milliárd forintos forgalom és 447 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP 0,7, a Mol 0,9, míg a Magyar Telekom papírjai 0,2 százalékkal kerültek lejjebb. A Richter részvényeinek nincs jó napjuk pénteken, a gyógyszergyártó részvényei 2,8 százalékkal kerültek lejjebb.

Rossz napja volt pénteken a Richternek


A jelentős csütörtöki emelkedése után nagyot estek ma a Richter részvényei, miután az Európai Gyógyszerügynökség PRAC bizottsága pénteken tette közzé ajánlásait a gyógyszergyártó fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban. A PRAC szerint az Esmya hozzájárulhatott néhány súlyos májkárosodás kialakulásához, és a készítménnyel kezelt betegek esetében a kockázatok minimalizálása érdekében a bizottság több ajánlást is közzétett, az Esmyával kapcsolatos végső, jogerős döntés azonban legkorábban június elején születhet meg.

A Richter részvényei 2,8 százalékkal kerültek lejjebb péntek délután, az árfolyam azonban egyelőre nem tesztelte vissza az immár támaszként funkcionáló, kiemelt 5500 forintos szintet.

Rossz napja volt pénteken a Richternek


Az OTP 0,9 százalékkal került lejjebb pénteken, a bankpapír grafikonja továbbra is izgalmas, az árfolyam a pénteki, és a hétfői emelkedésével a korábbi, hosszú távú emelkedő trendvonalat tesztelte vissza, majd az árfolyam lefordult, és újabb esés kezdődött. Amennyiben az esés folytatódik, a következő kiemelt támaszt a 10 475 forintos szint jelenti az OTP számára.

Rossz napja volt pénteken a Richternek


A BUX komponensei közül 0,9 százalékos emelkedésükkel az Appeninn részvényei teljesítenek a legjobban, a papír az áprilisi választások eredményét követően hagyott rést már visszatöltötte, azóta az árfolyam gyakorlatilag oldalazik.

Rossz napja volt pénteken a Richternek


A Rába szerdán tette közzé első negyedéves beszámolóját, majd a vállalat erős gyorsjelentése után nagyot emelkedtek tegnap a társaság részvényei, a zárásra azonban visszahúzták a papírokat. Pénteken esnek a Rába részvényei, amelyek 1 százalékkal kerültek lejjebb ma délután.

Rossz napja volt pénteken a Richternek


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium