Előfizetői tartalom

Siralmas volt a hónap - Tovább zuhan a tőzsdei forgalom

Portfolio
Szeptember után októberben is folytatódott a hazai részvénypiaci forgalom lemorzsolódása, év/év alapon 35%-os visszaesésnek lehetünk szemtanúi. Az októberi teljesítmény (534,6 mrd Ft) egyébként az elmúlt évek viszonylatában nézve is roppant gyengének mondható, 2005 óta ugyanis nem volt ennyire alacsony a BÉT azonnali részvénypiacának forgalma. Ráadásul mindezt úgy sikerült elérni, hogy október folyamán a BUX index 13%-kal került feljebb. A vezető hazai brókercégek rangsorában az első két helyet tekintve nincs változás, az Erste és a Concorde mögé harmadikként viszont ezúttal a KBC tudott felkapaszkodni.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a budapesti tőzsde forgalmának augusztusban látott élénkülése csak átmeneti jelenség, hiszen a múlt hónaphoz hasonlóan októberben is csökkenést lehetett tapasztalni. A BÉT azonnali részvénypiacának összesített forgalma októberben 534,6 milliárd forintra rúgott, ez a megelőző év azonos időszakához képest 35, a megelőző hónaphoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés