Előfizetői tartalom

Soha nem adtak még el annyi Volkswagent, Skodát, Seatot, Porschét és Lamborghinit, mint tavaly

Portfolio
Jól sikerült 2018 a Volkswagen csoportnak, pedig kihívás volt bőven: dízelbotrány, perek, WLTP-átállás, kereskedelmi háború, hogy csak néhányat említsünk. Az eladások új csúcsra mentek, rekordot ért el a Volkswagen, a Seat, a Skoda, a Porsche és a Lamborghini is. Nagyot mentek a városi terepjárók is, tavaly a konszern minden negyedik eladott autója egy SUV volt.

Tavaly 1,2 százalékkal zsugorodott a globális új autó piac, a Volkswagen csoport viszont 0,6 százalékkal növelte az eladásait. A Volkswagennél a növekedés motorja Dél-Amerika volt, Brazíliában például több mint 30 százalékos volt a növekedés, de dinamikusan nőttek az eladások Közép- és Kelet-Európában (Oroszországban közel ötödével több autót adtak el), és több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés