Soha nem ért még ennyit a Facebook Percről-percre

2018. július 12. 22:42    
nyomtatás
 

2. oldal

← előző oldal 1 2  

Enyhül a kereskedelmi háborús feszültség, emelkedéssel nyithat Európa 2018.07.12 08:40

Mi történik a tőzsdéken?

 • Eséssel zárták a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetőket ismét a kereskedelmi háború aggasztotta, miután az Egyesült Államok kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd értékű kínai termékre tervez importvámot kivetni, amelyre válaszul a kínai fél is további megtorlást helyezett kilátásba. A Dow 219 pontos mínusz mellett közel 0,9 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékkal kerül lejjebb, míg a Nasdaq közel 0,6 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

 • A jelentős szerdai esés után felpattantak az ázsiai tőzsdék a hét negyedik napján, a Nikkei közel 1,1 százalékkal került feljebb, a hongkongi börze 0,9, a sanghaji tőzsde 2,2 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is jó hangulatban telik a csütörtöki kereskedés, a szingapúri tőzsde 0,3, a dél-koreai Kospi pedig 0,7 százalékkal került feljebb.

 • Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX index 340 pontos mínusz mellett közel 1 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést, a hazai blue chipek is eséssel zárták a szerdai napot. A Richter közel 0,3, a Magyar Telekom közel 0,4 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,1 százalékot esett, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír közel 1,4 százalékos esés után 9885 forinton zárta a hét harmadik napját.

 • Profit warningot tett közzé a Waberer's, a társaság korábban az éves csoport EBITDA növekedését várta, a menedzsment azonban lefelé módosítva a várakozásait, és a rendszeres csoport EBITDA kismértékű csökkenését jósolja a tavalyi, 85,8 millió euróhoz képest. A társaság a bevételprognózisain nem változtatott, továbbra is kétszámjegyű növekedésre számítanak 2018-ban a bevétel szintjén 2017-hez képest.

 • A határidős DAX index 52 ponttal került feljebb csütörtök reggel, 0,4 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

 • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 324,81 forintot kell fizetni csütörtök reggel, egy dollár 278,08 forintba kerül, míg egy svájci frankért 279,30 forintot kell fizetni.

Mire figyelnek a befektetők?

 • Csütörtökön a KSH a májusi ipari termelés felülvizsgált adatsorát teszi közzé.

 • A hét negyedik napján az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciójára fókuszálnak a befektetők.

 • Németországból a júniusi inflációs adat érkezik.

 • Az eurozónából a májusi ipari termelési statisztikát publikálják

 • Az Egyesült Államokból a júniusi inflációs statisztikát teszik közzé.

Enyhül a kereskedelmi háborús feszültség, emelkedéssel nyithat Európa

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Az ismét felerősödő kereskedelmi háborús aggodalmak miatt eséssel zárták a hét harmadik napját az európai részvényindexek, a kontinens börzéinek idei teljesítménye összességében negatív, a DAX index közel 4, a madridi tőzsde 3,1 százalékkal került lejjebb idén, a kivételt a francia tőzsde jelenti, a CAC40 0,8 százalékkal került feljebb idén.

Enyhül a kereskedelmi háborús feszültség, emelkedéssel nyithat Európa

Gyorsjelentések a héten

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját a Delta Airlines.

Enyhül a kereskedelmi háborús feszültség, emelkedéssel nyithat Európa

Profit warningot tett közzé a Waberer's 2018.07.12 08:22

Profit warningot tett közzé a Waberer's: míg korábban növekedést várt a menedzsment 2018-ra EBITDA-szinten, addig most csökkenésre számít a tavalyi évhez képest. A bevételvárakozásán nem változtatott a vezetőség, továbbra is kétszámjegyű emelkedést jósolnak.

tovább a cikkhez...


1. 1. oldal
2. 2. oldal
← előző oldal 1 2  

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium