Előfizetői tartalom

Sokan várták már az esést a tőzsdéken, most megérkezett

Február közepe óta nagyot emelkedtek a tőzsdék, a március végi csúcsok elérése óta azonban egyre markánsabb esés kezd kibontakozni. Bár továbbra is azt gondoljuk, hogy a nagyobb fájdalmat a tőzsdéken még mindig a további emelkedés okozná, rövid távon nagyobb korrekcióra számítunk. Összegyűjtöttünk néhány érvet, miért jöhet egy kiadós esés a tőzsdéken.

1. Gyorsan, sokatA világ részvénypiacai az elmúlt két hónapban nagyot emelkedtek, a vezető részvényindexek 15-20 százalékot, a feltörekvők akár 30-60 százalékot is emelkedtek, egy ekkora rali után érik már egy (legalább kisebb) korrekció.2. TúlvettségA nagy emelkedést követően több indikátor is túlvettséget jelez rövidtávon. Mint ahogy arról már korábban is írtunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés