Soros alapja beszállt a Teslába

2018. május 16. 09:28    
nyomtatás
 
A Soros György által alapított Soros Fund Management beszállt a Teslába, nem közvetlen részvényeket vettek, hanem átváltható kötvények vásárlásával fektettek 35 millió dollárt Elon Musk cégébe.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Az átváltható kötvény egy olyan hibrid eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.

A 35 millió dolláros részesedést az első negyedév során vásárolták, vagyis abban az időszakban, amikor a Teslára nagyon nagy nyomás nehezedett, mivel sorozatos problémák miatt csúszott a Model 3 gyártásnak felfuttatása és egyre többen vélték úgy, a vállalat a közeljövőben tőkeemelésre fog szorulni. Ráadásul a Tesla egyik vásárolója halálos balesetet szenvedet, amely azért váltott ki nagy felháborodást, mert a cég elismerte, a baleset pillanatában aktív volt az Autopilot rendszere. A helyzetet pedig súlyosbította, hogy Musk a Twitteren a Tesla csődjével viccelődött, amelynek hatására a cég árfolyama rövid időre benézett 250 dollár alá, míg a 2025-ben lejáró Tesla-kötvények árfolyama 87 dollár közelébe zuhant a korábbi 92 dolláros szintről.

Muskról érdemes tudni, hogy kedveli Soros Györgyöt, akinek az alapja korábban birtokolt már Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette. A történethez azt is érdemes hozzátenni, hogy az Amerika Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) oldalán most megjelent bejelentés a már említett első negyedév végi állapotot mutatja. Az azóta eltelt időben a Soros Fund Management értékesíthette a 2019. márciusi lejáratú átváltható kötvényeket, vagyis kiszállhatott a pozícióból. Természetesen megkeresték az alapot is, akinek a szóvivője nem nyilatkozott az aktuális pozíciójukról.

A Tesla gyengén teljesít az elmúlt napokban, kedden közel 3 százalékot esett a cég árfolyama azt követően, hogy kiderült, hat napra ismét leáll a Tesla kaliforniai üzeme május végén és jelenleg nagyjából heti 3500 darab Model 3 legyártására képes az üzem.

Soros alapja beszállt a Teslába


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium