Soros most egy vezető amerikai pénzügyi portálon riogat

2018. február 14. 19:37    
nyomtatás
 
Bár a január végi davosi világgazdasági fórumra időzítve már megjelent egy Soros György-figyelmeztetés arról, hogy a nagy technológiai vállalatok, mint a Facebook és a Google napjai meg vannak számlálva, az amerikai Marketwatch ma közölt egy ezekről a témákról szóló vélemény írást a magyar-amerikai befektetési milliárdostól.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Portfolio január 26-án foglalta össze, hogy Soros György arra figyelmeztetet:

Csak idő kérdése, hogy az amerikai informatikai monopóliumok globális dominanciája megszakadjon. Davos jó hely arra, hogy kijelentsük, napjaik meg vannak számolva. A szabályozási és az adózási ügyek fogják őket tönkretenni, és az EU versenybiztosa, Margrethe Vestager lesz a végzetük.

Nagyon hasonló üzeneteket hangsúlyozott Soros a Project Syndicate-nek írt és az amerikai portál által most közölt írásban, amelyet a Marketwach a címlapján előkelő helyen tett közzé szerda este.

Soros most egy vezető amerikai pénzügyi portálon riogat
Klikk a képre!


Soros a cikkben az általa is régóta támogatott nyílt társadalmak fennmaradását látja veszélyben, mert terjednek a diktatórikus és maffia jellegű állami berendezkedések, és Donald Trump törekvéseit is úgy látja, hogy maffiarendszerű államot akar létrehozni, de az amerikai intézmények és az alkotmány megakadályozza ezt. A milliárdos szerint azonban a nagy amerikai technológiai vállalatok összességében csak fokozzák az amerikai állam impotenciáját, hogy a helyzetet hatékonyan kezeljék, ráadásul gátjai a valódi innovációnak és a társadalom hatékony, demokratikus működésének is.

Soros a cikkben hosszan sorolja, hogy a Facebook és a Google milyen üzleti modellek felé halad és azok milyen káros hatásokkal járhatnak.

Összességében a társadalom kizsákmányolását, az emberek idejének és figyelmének elvonását, a szabad gondolkodás korlátozását és így a szabad választások káros befolyásolását rój fel ezen technológiai órások nagy bűneként.


Egyúttal azt az ijesztő jövőt is fellebbenti, hogy a diktatórikus berendezkedésű államok, mint például Kína, előszeretettel kihasználják ezen (és saját kínai) plaftormok iszonyatos információs adatbázisait az emberek megfigyelésére és így az Orwelli világtól is sokkal szigorúbb rendszerek is felépíthetők.

Összességében azonban azt hangsúlyozza, hogy az amerikai és az európai monopóliumellenes törvény alapvetően különböznek egymástól és az EU sztenderdjei sokkal szigorúbbak, így végül az EU versenyjogi biztosa által vitt irányvonal lesz majd a nagy amerikai technológiai vállalatok veszte, ő fogja megtörni ezen cégek globális dominanciáját.

Címlapkép forrása: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium