Előfizetői tartalom

Súlyos csapást mér Amerika az egyik kínai mobilgyártóra

Portfolio
Az amerikai kereskedelmi minisztérium megtiltotta az amerikai vállalatoknak, hogy alkatrészeket értékesítsenek a kínai távközlési cégnek, a ZTE-nek a következő hét évben. A magyarázat, hogy a kínai cég megsértette az amerikaiakkal kötött megállapodást és illegálisan értékesített termékeket Iránnak. Ez nem jó sem a ZTE-nek, miután alkatrészeinek több mint negyede amerikai és az amerikai alkatrészgyártóknak sem, akik egy nagy ügyfelüket bukták el.

A kínai ZTE távközlési eszközöket és telefonokat gyárt, alkatrészeinek 25-30 százaléka származik amerikai cégektől. Így nagy veszteség számára, ha a beszállítói közül kiesnek az amerikai vállalatok a következő hét évre. A tiltás oka, hogy tavaly a texasi bíróság bűnösnek találta a ZTE-t, mert megsértette az amerikai szankciókat, amikor termékeket és technológiát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés