Szárnyal az OTP, ismét 10 000 felett az árfolyam

2018. június 14. 16:09    
nyomtatás
 
A csütörtöki kereskedés első felében látott esés után ismét a vevők ragadták magukhoz az irányítást az európai tőzsdéken, miután az Európai Központi Bank mai ülése után csökkent az eszközvásárlási program jövőjével kapcsolatos bizonytalanság. A magyar tőzsde is emelkedik, az OTP pedig valósággal szárnyal, a bankpapír ismét a 10 000 forintos szint fölé kapaszkodott vissza, a Richter fontos támasz közelében billeg, míg a jó hírt kapó Masterplast papírjai is nagyot emelkedtek ma.

Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel indult a hét negyedik napja Európában, miután a piaci szereplők kivártak az Európai Központi Bank mai ülése előtt, majd az európai részvényindexek emelkedni kezdtek, miután az EKB döntése értelmében az eszközvásárlási program két lépésben kerül majd kivezetésre. A program jövőjével kapcsolatos bizonytalanság csökkenése, és az egyelőre távoli monetáris szigorítás lehetősége után az európai tőzsdék is emelkednek, a DAX 1,1, a CAC40 1,2 százalékkal került ma feljebb.

A nap első felében látott iránykeresés után immár a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX index 6,3 milliárd forintos forgalom és 463 pontos emelkedés mellett 1,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek vegyesen teljesítenek, a Magyar Telekom 0,3, a Richter 0,9 százalékkal került ma lejjebb, a Mol 1 százalékkal került feljebb, míg az OTP részvényei valósággal szárnyalnak, a bankpapír 3,2 százalékkal került feljebb.

Richter


Nagyot esett a Richter csütörtökön, a gyógyszergyártó részvényei 2,3 százalékkal kerültek lejjebb ma délután. Az EKB kamatdöntése után azonban ismét a vevők ragadták magukhoz az irányítást, a Richter részvényeit is visszahúzták, az árfolyam pedig az 5450 forintos támasz közelében billeg. Amennyiben sikerül felette megkapaszkodnia, rövid távon továbbra is nyitva állhat az emelkedés lehetősége. Az 5450-es szint letörése esetén a következő, meghatározó támaszt első körben az 5115-ös szint jelenti majd a Richter számára.

Szárnyal az OTP, ismét 10 000 felett az árfolyam


OTP


Az elmúlt hét folyamán a 10 450 forintos ellenállás parancsolt megálljt a vevőknek, majd a leforduló bankpapír ismét a lélektani 10 000-es szint alá esett. A szerdai bizonytalanság után ma ismét a vevők diktálják az ütemet, az árfolyam pedig újra a 10 000 forintos szint közelébe kapaszkodott vissza, majd az OTP 3,4 százalékos emelkedés után át is törte azt. Ha sikerül a 10 000-es ellenállás felett bezárnia, a vevők figyelme újra a 10 450-es ellenállás felé fordul majd. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a lélektani 10 000 forintos szint alatt a következő megállót a 9640-es támasz, majd a 9510-es lokális mélypont jelenti majd.

Szárnyal az OTP, ismét 10 000 felett az árfolyam


Appeninn


Felpattanással indult a hónap az Appeninn számára, azonban a múlt héten elfogyott a vevők ereje, miután a befektetők csalódottan fogadták a társaság stratégiáját. Az Appeninn menedzsmentje optimista a társaság növekedési kilátásaival kapcsolatban, azonban a piaci szereplők egy részét vélhetően elkeseríthette, hogy a cég tervei szerint legkorábban csak 2020-ban fizethet osztalékot. Bár a csütörtöki kereskedés második felében érkező vételi erő hatására az Appeninn papírjait is visszahúzták, amennyiben a lejtmenet a későbbiekben tovább folytatódik, a részvény számára első körben a 600 forintos támasz, majd az 589 forintos lokális mélypont jelentheti a következő megállót.

Szárnyal az OTP, ismét 10 000 felett az árfolyam


Masterplast


Szerda délután fontos bejelentés előtt felfüggesztették a Masterplast részvényeit, majd a piaczárás után megérkezett a hír, amely szerint megszűnt az áfacsalási nyomozás a társaságnál, amelyet még 2015-ben indított a NAV.

A bejelentést követően Tibor Dávid, a társaság elnöke kiemelte, hogy a nyomozás ténye állandó kockázati tényezőként merült fel a Masterplasttal kapcsolatban, amely a részvényárfolyamba is beépült, azonban az ügy lezárásával ez a diszkont tényező most kikerül, és a menedzsment reményei szerint pozitív hatása lesz a vállalat értékére és a részvények árfolyamára.

A cég erős első negyedéve után a Masterplast elnöke a második negyedévre vonatkozóan is optimista, az ügy lezárását a befektetők is kedvezően fogadták, a Masterplast részvényei 2,4 százalékkal kerültek ma feljebb.

Szárnyal az OTP, ismét 10 000 felett az árfolyam

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium