Szárnyalt Amerika - Nagy pluszban zárt a Dow Percről-percre

2018. február 12. 22:04    
nyomtatás
 
Emelkedtek hétfőn az amerikai vezető tőzsdeindexek azután, hogy a múlt hét nagy részében komoly eladói nyomás uralkodott. A Dow 1,7%-kal került feljebb hétfőn, és két nap alatt ledolgozta a korábbi zuhanás felét.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Erős napot tudhat maga mögött Amerika 2018.02.12 22:04

Az amerikai tőzsdeindexek a kereskedés végére veszítettek lendületükből, de a Dow így is 1,7%-os pluszban tudott zárni, ami 410 pontos emelkedést jelent. Az S&P 500 1,4%-kal, a Nasdaq pedig 1,6%-kal került feljebb.

Az elmúlt két kereskedési nap alatt összességében így is 2016 júniusa óta nem látott növekedést tudott összehozni a Dow. Ezzel az elmúlt időszak esésének felét le is dolgozta az index.

Mi történik? 2018.02.12 21:16

Habár a piaci kommentárok nagy része kiemeli, hogy a befektetők örülnek Trump infrastrukturális beruházásokról szóló programjának, az indexek már a bejelentés előtt is felfelé kapaszkodtak.

Az amerikai tőzsdék a múlt héten akkora esést mutattak, amit két éve nem láthattunk, így a mostani emelkedés ennek a korrekciója lehet.

500 pontos pluszban a Dow 2018.02.12 21:09

A Dow Jones több mint 500 pontos emelkedést mutat, ami 2,1%-os pluszt jelent, míg az S&P 500 1,7%-kal értékelődött fel kevesebb mint egy órával az amerikai zárás előtt. A Nasdaq esetében 1,85%-os emelkedést láthatunk.

A GE kivételével a Dow összes komponense pluszban áll:

Most szállhat csak el az USA költségvetési hiánya 2018.02.12 21:00

Donald Trump megduplázza a költségvetési hiányt a tavalyi várakozáshoz képest, ami a 2019-es fiskális évben így 984 milliárd dollár lehet - tűnik ki az elnök hétfőn bemutatott terveiből. Ezzel Trump elintézheti, hogy a költségvetés a következő években ne kerüljön egyensúlyba, és az államadósság a vártnál gyorsabban növekedjen az Egyesült Államokban.

tovább a cikkhez...

Trump meg akarja menteni az omladozó Amerikát - Itt van a terve! 2018.02.12 20:22

Donald Trump komoly infrastrukturális beruházásokat jelentett be, amely utak, hidak és autópályák építését és megújítását foglalja magában. Ugyanakkor a kormányzat a nagyszabású programnak csak kis részét fedezi.

tovább a cikkhez...

Tépik az amerikai tőzsdéket 2018.02.12 20:08

A Dow Jones már csaknem 2%-os pluszban áll, ami 470 pontos emelkedést jelent, az S&P 500 pedig 1,6%-kal került feljebb. A Nasdaq 1,7%-os emelkedésnél jár.

Az amerikai tőzsdék pozitívan fogadták Donald Trump elnök javaslatát az infrastrukturális beruházásokról, amelyek a következő 10 évben valósulhatnak meg. Az emelkedés azonban a múlt heti komoly esés korrekciójának is tekinthető.

Menetelnek az amerikai tőzsdék 2018.02.12 18:22

Később tovább emelkedtek az amerikai tőzsdék, így a Dow már 430 pontos, vagyis 1,8%-os pluszban áll, az S&P 500 1,5%-ot, a Nasdaq pedig 1,4%-ot emelkedett.

A Dow emelkedésében a Boeing és az Apple szárnyalása játszik fontos szerepet. Az Apple már közel 4%-os pluszban jár, a Boeing pedig 3%-ot emelkedett. A Dow komponensei közül csak egy papír van, ami lefelé húzza az indexet, ez pedig a General Electric, amelynek az árfolyama 0,8%-kal került lejjebb.

Jól kezdik a hetet az amerikai tőzsdék 2018.02.12 17:35

Emelkednek hétfon az amerikai vezeto tozsdeindexek azután, hogy a múlt hét nagy részében komoly eladói nyomás uralkodott.

A Dow Jones 260 pontos, vagyis közel 1,1%-os emelkedést mutat (24 450 pont), az S&P 500 pedig 2640 pont körül mozog, ami 0,8%-os emelkedésnek felel meg. A Nasdaq 0,85%-kal került feljebb, így 6940 ponton jár az index.

A Marketwatch beszámolója szerint Donald Trump elnök újonnan bemutatott tervei 200 milliárd dolláros szövetségi költségvetési hozzájárulást tartalmaznak az infrastrukturális beruházásokhoz. Ez jó hír, habár érdemi újdonságot nem jelent a beruházás, hiszen Trump korábban több alkalommal is hangoztatta már ezeket a terveket.

A piacokon továbbra is heves mozgásokra lehet számítani, hiszen az emelkedő kötvényhozamok és növekvő infláció miatti aggodalmak nem múltak el.

Ebből a szempontból a befektetők számára a szerdán megjelenő inflációs adat lesz fontos, ez ugyanis a Fed monetáris politikájára is hatással lehet. Az emelkedő kötvényhozamok világában pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen inflációs adat érkezik.

Jól kezdik a hetet az amerikai tőzsdék

Jól kezdik a hetet az amerikai tőzsdék

Itt a Kennedy-pánik? - Pokoli időszak várhat a tőzsdére 2018.02.12 17:12

Sokan vannak, akik szeretnek párhuzamot vonni a jelenlegi tőzsdei folyamatok és a múltbeli tapasztalatok között. Az S&P 500 index hasonlóan teljesített Kennedy elnökségének elején, mint most Trump másfél éve alatt, és ha nem törik meg a korreláció, akkor bizony csúnya esés várhat ránk. De azért ne temessük az amerikai tőzsdéket!

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


  • Az inspirálók

    Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
  • DAX spread: 0,9 pont

    Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium