Szenved a Tesla, kiderült, kik állhatnak a hátterében

2019. május 17. 13:26    
nyomtatás
 
A Tesla egyik nagybefektetője jelentős mennyiséget adott el az elektromos-autógyártó részvényeiből, a T. Rowe Price Associates Tesla-részvényeinek nagyjából 81 százalékát értékesítette az év első három hónapja folyamán.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A T. Rowe Price Associates Tesla-részvényeinek nagyjából 81 százalékát értékesítette az év első három hónapja során, ami komoly visszavonulást jelent a cégtől, ami éveken át az elektromos-autógyártó egyik legnagyobb befektetője volt. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) adatai szerint az alapkezelő 1,7 millió darab Tesla-részvénnyel rendelkezett március 31-én, míg cégnek 2018. végén még 8,9 darab Tesla-részvénye volt.

A részvény-állomány csökkenését az elemzők a Tesla tőkeemelésével kapcsolatos aggodalmakra, és a társaság kiszállítási problémáira vezették vissza, továbbá Elon Musk Twitter-üzeneteit követő, a szövetségi hatóságok és Elon Musk közötti feszültség is szerepet játszhatott. Bár Elon Musk igyekezett megnyugtatni a befektetőket a Tesla jövőjével kapcsolatban, a piaci szereplők egy része alighanem továbbra is aggódik a cég miatt, a Tesla árfolyama idén 31,5 százalékot esett.

Bár a T. Rowe Price Associates sok Tesla-részvényt értékesített, a társaság azonban sok olyan cégbe is befektetett, amelyekre a piaci szereplők, mint a Tesla versenytársaira tekintettek az önvezető járművek kifejlesztése során. A cég General Motors önvezető járműveket fejlesztő egységébe, a Cruiseba is befektetett, amelyet a közelmúltban 19 milliárd dollárra értékeltek.

A SEC adatközlése szerint a T. Rowe Price Associates Tesla-részvény állománya 2013 óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. A Tesla árfolyama idén 31,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 idén 14,7 százalékot emelkedett.

Szenved a Tesla, kiderült, kik állhatnak a hátterében(TheWallStreetJournal)

Címlapkép forrása: Max Whittaker/Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium