Szerény eséseket láthattunk Amerikában Percről-percre

2019. április 15. 22:15    
nyomtatás
 
A vezető amerikai részvényindexek értéke szerény mértékben ugyan, de csökkent a múlt pénteki záráshoz képest. A befektetők egyrészt örülhettek, mivel az amerikai pénzügyminiszer hétvégi nyilatkozata szerint az USA és Kína közelebb került a kereskedelmi megállapodáshoz. Másrészt viszont a Citigroup és a Goldman Sachs negyedéves beszámolóját is kedvezőtlenül fogadták a piaci szereplők.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Goldman Sachs volt a leggyengébb Dow-komponens 2019.04.15 22:15

A hétfői kereskedést minimális, 0,1 százalék körüli esésekkel zárták az amerikai részvényindexek. Nagyobb izgalmakat okoztak viszont az egyedi vállalati sztorik: a Goldman Sachs árfolyama például 3,7 százalékot csökkent azt követően, hogy felemás számokat közölt a társaság: bevétele a várt 8,99 milliárd dollárral szemben 8,81 milliárd dollár lett az első negyedévben, míg az egy részvényre eső eredmény 5,71 dollár lett, pedig az elemzők 4,89 dolláros EPS-t vártak. Az árfolyamesés hatására a Goldman Sachs volt a Dow Jones leggyengébben teljesítő komponense hétfőn.

Az OTP nem változtatott a Rábára vonatkozó ajánlásán 2019.04.15 20:45

Április 11-én megtartották a Rába éves rendes közgyűlését, ahol minden a várakozásoknak megfelelően zajlott, éppen ezért az OTP nem változtatott korábbi ajánlásán és célárán. Ezek szerint venni kell a Rába-papírokat, amelyek 12 hónapos célárát 1403 forintban határozták meg.

tovább a cikkhez...

Lezajlott a SET Group közgyűlése 2019.04.15 19:45

Hétfőn lezajlott a SET Group éves rendes közgyűlése, amelynek keretében a részvényesek egy kivételével az összes korábban meghirdetett napirendi pontot elfogadták - derült ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési jegyzőkönyvből.

tovább a cikkhez...

Szerény mínuszokat láthatunk Amerikában 2019.04.15 19:15

Hétfőn szerény mértéken ugyan, de esnek az amerikai tőzsdék: a Dow Jones és az S&P 500 értéke több mint 0,1 százalékot, míg a Nasdaq értéke több mint 0,2 százalékot csökkent a múlt pénteki záráshoz képest.

Szerény mínuszokat láthatunk Amerikában

A hétfői piacnyitás előtt tette közzé beszámolóját a Citigroup, a társaság bevétele 1,4 százalékkal 18,6 milliárd dollárra nőtt, míg az elemzők 18,63 milliárd dollárt vártak, a nagybank egy részvényre eső eredménye 1,87 dollár lett, míg a Reuters elemzői konszenzusa 1,8 dolláros EPS-t várt. A Citigroup árfolyama 0,4 százalékot csökkent a múlt pénteki záráshoz képest.

Felemás számokat közölt a Goldman Sachs, a társaság bevétele a várt 8,99 milliárd dollárral szemben 8,81 milliárd dollár lett az első negyedévben, azonban az egy részvényre eső eredmény 5,71 dollár lett, míg az elemzők 4,89 dolláros EPS-t vártak. Különösen jól teljesített a társaság pénzügyi tanácsadási üzletága, ami a negyedévben 51 százalékkal magasabb, 887 millió dolláros bevételt ért el a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva. A társaság árfolyama több mint 3 százalékot csökkent a múlt pénteki záráshoz képest.

Szerény mínuszokat láthatunk Amerikában

Saját részvényt adott át a Mol 2019.04.15 18:30

A Mol 3 480 483 darab "A" sorozatú Mol-törzsrészvényt ruházott át a Mol Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet részére - áll a társaság által a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelentetett közleményben.

tovább a cikkhez...

Új csúcson zárt az OTP 2019.04.15 17:14

Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek, a Nikkei 1,4 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze végül 0,3 százalékkal került lejjebb, a hangulatot kezdetben az amerikai pénzügyminiszer hétvégi nyilatkozata javította, miután Steven Mnuchin szerint az USA és Kína közelebb került a kereskedelmi megállapodáshoz. Az európai részvényindexek felemásan teljesítettek hétfőn, míg a magyar tőzsde mérsékelt, 0,3 százalékos eséssel zárta a napot, az OTP-nek azonban összejött az újabb zárócsúcs, a bankrészvény 13 230 forinton zárta a napot.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium