Előfizetői tartalom

Szögletes tízezer forintos érmét bocsátott ki az MNB

Portfolio
Különleges, téglalap alakú ezüst és színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank a Földtani Intézet 150 éves fennállása tiszteletére. A 10 000 illetve 2000 forint névértékű emlékpénzérmék kibocsátásának további apropóját adja, hogy a műemlékké nyilvánított Art Geo Palota építési munkálatai 120 éve fejeződtek be. Az emlékpénzeket Szunyogh László DLA szobrászművész tervezte - írja az MNB közleményében.

A kettős évforduló alkalmából az MNB 10 000 forint névértékű ezüst emlékérmét és annak 2000 forint névértékű színesfém változatát bocsátja ki "Földtani Intézet" megnevezéssel. Az emlékpénzérmék elsődleges szerepe az ismeretterjesztés és a megemlékezés, a mindennapi fizetési forgalomban való használatuk kerülendő. A rajtuk szereplő névérték ezen érmék gyűjtői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés