Előfizetői tartalom

Támadásba lendült a Wirecard: beperlik a Financial Timest

Portfolio
Két hát alatt már több mint 30%-ot esett a Wirecard, egy német fizetési cég részvényeinek árfolyama, miután a Financial Times arról cikkezett, hogy a vállalat szingapúri ágánál visszaélések fordulhattak elő. Már az első cikk után potenciális piacmanipulációval vádolták a brit gazdasági hírlapot, az azonban még két cikket lehozott az ügyről, a Wirecard pedig úgy döntött, pert indít.

Január 30-án írt először a Financial Times arról, hogy bennfentes forrásai szerint egy szenior vezető a fizetési cég szingapúri üzletágánál hamis és átdátumozott szerződéseket használt, vélhetően azért, hogy a bevételi számokat manipulálja. Állítólag a szingapúri ág "gyanús" forrásból származó pénzeket is megpróbált úgy tisztára mosni, hogy "megutaztatta" őket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés