Támadásba lendült a Wirecard: beperlik a Financial Timest

2019. február 12. 08:38    
nyomtatás
 
Két hát alatt már több mint 30%-ot esett a Wirecard, egy német fizetési cég részvényeinek árfolyama, miután a Financial Times arról cikkezett, hogy a vállalat szingapúri ágánál visszaélések fordulhattak elő. Már az első cikk után potenciális piacmanipulációval vádolták a brit gazdasági hírlapot, az azonban még két cikket lehozott az ügyről, a Wirecard pedig úgy döntött, pert indít.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Január 30-án írt először a Financial Times arról, hogy bennfentes forrásai szerint egy szenior vezető a fizetési cég szingapúri üzletágánál hamis és átdátumozott szerződéseket használt, vélhetően azért, hogy a bevételi számokat manipulálja. Állítólag a szingapúri ág "gyanús" forrásból származó pénzeket is megpróbált úgy tisztára mosni, hogy "megutaztatta" őket a cég indiai és hongkongi számláin.

A Wirecard mintegy 250 ezer kereskedőnek nyújt fizetési szolgáltatást, eddig minden vádat tagadnak, a német felügyelet pedig bejelentette, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a Financial Times után nyomozást indítanak-e piacmanipuláció miatt.

Ezután február 1-jén is megjelent egy cikk, melyben az FT azt írta, hogy egy külsős jogászcég, melyet a Wirecard megbízott, szintén komoly visszaéléseket talált még tavaly májusi vizsgálata során. A Wirecard elismerte, hogy megbízta az irodát, de azt írták, hogy nem találtak semmilyen visszaélést.

Egy harmadik cikkben az FT már azt írta, hogy két szenior vezető a Wirecard müncheni irodájában tisztában volt a pénzmosási sémával, ami valójában több évig folyt.

A Wirecard ezután támadásba kezdett: egy nyilatkozatban közölték, hogy beperlik az FT-t, amiért nem "bizonyított és hamis vádakkal" támadja a céget. Rövidesen a nyilatkozat után a szingapúri hatóságok razziáztak a Wirecard helyi irodájánál.

Az ügy miatt a Wirecard részvényei 30%-ot estek; mindez rövidesen azután történt, hogy tavaly a cég kiütötte a DAX-ból a Commerzbankot és piaci kapitalizációja megelőzte a Deutsche Bankét is.

Támadásba lendült a Wirecard: beperlik a Financial Timest(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium