Acceleration/Deceleration oszcillátor

2012. január 11. 11:01    
nyomtatás
 
Rengeteg indikátor létezik, melyek között nehéz eligazodni és kiválogatni az igazán hasznosakat. Ebben a cikkünkben egy olyan indikátorral ismerkedhet meg az olvasó, mely könnyű kiszámíthatósága ellenére igen hatásos. Olyannyira, hogy több másik indikátornak az alapját is adja. Olvasson tovább, hogy Bill Williams egy újabb indikátorával ismerkedhessen meg!


Cikkünkben, a címben is megemlített Acceleration /Deceleration (AC) oszcillátort tárgyaljuk, mely megjeleníti az aktuális trend gyorsulását, valamint lassulását. Az indikátorra jellemző, hogy még a trend fordulása előtt megváltoztatja az irányát, így segítve elő az ellentétes irányú ármozgások meglovagolását.

Számítása
AC oszlopdiagram megmutatja a különbséget az Awesome indikátor és az 5-ös periódusú egyszerű átlag értéke között.
AO = SMA(átlagár, 5)-SMA(átlagár, 34)
AC = AO-SMA(AO, 5)
,ahol
átlagár = (Minimum + Maximum ár) / 2
SMA — Sima Mozgóátlag
AO — Awesome Oszcillátor

Használata
A 0 érték körül oszcilláló indikátor értékeit piros és zöld tüskékkel jelenítik meg.
A 0 érték a trend egyensúlyát jelzi számunkra. Tehát ilyenkor a trend nem is gyorsul és nem is lassul. Ezért ezekben az esetekben nem nyitunk pozíciókat.
A pozitív tartományban elhelyezkedő tüskék esetén az árfolyam nagy valószínűséggel emelkedni fog. Ebben az esetben vételi pozíciókat kereshetünk a piacon.

Acceleration/Deceleration oszcillátor
Klikk a képre!
A negatív tartományban elhelyezkedő tüskék azt jelzik, hogy az árfolyam nagy valószínűséggel csökkenni fog. Ezért ilyenkor eladási pozíciókat keresünk a grafikonon.

Acceleration/Deceleration oszcillátor
Klikk a képre!


A grafikonok a Marketscope grafikonrajzoló segítségével készültek.

Kereskedési jelzések csökkenő trendben
Csökkenő trendben eladási jelzésként értelmezhetjük, ha két egymást követő piros tüske rajzolódik ki. A lenti példában a trend irányú jelzéseket minden esetben az árfolyam számunkra kedvező elmozdulása követte.

Trenddel szemben kereskedve, 3 zöld tüske megjelenését szükséges kivárnunk. Ilyen esetben azonban ahogy látszik a képeken is, kevésbé sikeres indikátorunk.

Acceleration/Deceleration oszcillátor
Klikk a képre!
Kereskedési jelzések emelkedő trendben
A trend irányában vételi jelzésként szolgálhat két egymást követő növekvő zöld tüske megjelenése. A lenti képen jól látható, hogy a trend irányú kereskedési jelzések egy eset kivételével pozitívan záródtak.
Eladási pozíciók felvétele esetén várjuk meg a 3. piros tüske megjelenését is. Mint a legtöbb kereskedési szignál esetében, trenddel szemben kereskedve kevésbé bizonyul hatékonynak.

Acceleration/Deceleration oszcillátor
Klikk a képre!


A grafikonok a Marketscope grafikonrajzolójával készültek.

Az Acceleration/Deceleration oszcillátor igen könnyen és látványosan használható. Találati arányait tekintve a trend irányában igen megbízható, viszont trenddel szemben kevésbé jó jelzéseket szolgáltat. Éppen ezért alkalmazása előtt érdemes meggyőződnünk az aktuális trend irányáról.

Az Acceleration /Deceleration indikátort kipróbálhatja díjmentes demószámlán az AlfaTrader professzionális Marketscope grafikonrajzolójával.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium