Üzlet

Andrews villa

Portfolio
A McDonald's gyorsétterem alapötlete a McDonald testvérek nevéhez fűződik, mégis aki naggyá tette a McDonald's nevet az Ray Kroc volt. Hasonló az Andrews villa története is. "Minden akciónak van egy egyenlő, ellentétes irányú reakciója." Ebből a Newton elvből fejlesztette ki ezt a technikai elemzési eszközt Robert Babson az 1900-as évek elején, aki az elsők között jósolta meg az 1929-es nagy tőzsdei krachot.
Az eszközt dr. Alan Hall Andrews karolta fel, aki maga is magas hozamokat tudott elérni az alkalmazásával, majd a sikerein felbuzdulva, az 1960-as években el is kezdte tanítani a technikáját árutőzsdei és tőzsdei kereskedőknek szánt kurzusokon, immár Andrews villaként hirdetve a technikát.

A következőkben az Andrews Vasvilla gyakorlati használatát tekintjük át:

Az Andrews villa segítségével 3 párhozamost húzunk a grafikonon, amelyek mintegy csatornát alkotva lehetséges támasz és ellenállásszintet határoznak meg. Az indikátor kitalálóinak alapgondolata szerint ezen szintek vételi és eladási zónákat határoznak meg.

Az Andrew vasvilla használata nagyon egyszerű. Mindösszesen egy emelkedő és csökkenő hullámot kell találnunk a grafikonon. Az ezen hullámok által kijelölt 3 pontot kell megjelölnünk grafikonrajzolónk segítségével.

Első lépésben a középvonalat fogjuk meghatározni, amitől azt várjuk, hogy a piac alapvető irányát mutatja. A középvonal meghatározásához egy lokális csúcsra és mélypontra van szükségünk (Az alábbi grafikonon az 1-es és 2-es pont). Ehhez egy nagyobb árelmozdulást veszünk alapul, és a hullám két végpontját jelöljük meg. Ezt követően a vasvilla két szélső vonalát határozzuk meg, amelyet az előző hullám korrekciós hulláma ad meg.

A DAX index alábbi grafikonján két példát is láthatunk az Andrews vasvilla használatára.

Andrews villa
Alan Andrewsnak meglátásai a vasvillával kapcsolatosan következőképpen foglalhatóak össze:
A középvonalak megmutatják az árak alakulásának irányultságát, és azt, hogy mi az az ár, amit az árfolyam képes elérni. Ez az esetek 80%-ában Andrews szerint be is következik. A középvonalak lejtése körüli alternálás határozza meg a trendet. Nagy a valószínűsége annak, hogy:

  1. Az árak el fogják érni a középvonalat
  2. Az árfolyamok fordulhatnak a középvonalaknál, vagy átugorhatják azokat.
  3. Amikor az árak keresztezik a középvonalakat, vissza fogják tesztelni azt.
  4. Ha az árak a középvonal elérése nélkül visszafordulnak, helyet hagyva. Ilyen esetekben, a másik irányban tovább fognak haladni.


Az Andrews vasvilla alapvetően trendkövető eszköz, így gyakorlatilag mindenféle időperiódusú grafikonon használható, és akár day-trade technikáknak is az alapja lehet.

Az Andrews Vasvillát a Portfolio Online Tőzsde beépített Markers grafikonrajzolójával valamint a WorldSpreads ingyenes grafikonrajzolójával is kipróbálhatja.

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde