Aroon indikátor és oszcillátor

2012. január 4. 11:02    
nyomtatás
 
Ki ne álmodozott már arról, hogy előre meg tudja mondani, mikor kezdődik új trend. A Tushar Chande által kifejlesztett Aroon indikátorok ebben, valamint a trend erősségének a meghatározásában nyújtanak segítséget a piaci résztvevőknek.Aroon indikátor

 1 2 következő oldal  >

Aki ismeri a piaci trendek irányát, az a kezében tarthatja a tőzsdei kereskedés egyik legfontosabb tudását. Egy ilyen 1995-ben a Stocks and Commodities c. magazinban publikált eszközt ismerhetünk meg az Aroon indikátor képében. Az indikátor neve szanszkritül a hajnal korai fényeit jelenti, utalva arra, hogy segítségükkel már viszonylag korán meg tudjuk állapítani a trend lehetséges irányát.

Az Aroon indikátor felépítése és jelzései
Az indikátor mindkét komponense, a zölddel jelzett bika és a pirossal jelzett medve vonal a 0 és 100-as érték között ingázik. Mindkét vonal egyértelműen jelzi felénk, ha az adott termék huzamosabb ideig egy irányba mozog. Az indikátor periódusának legtöbbször a 10-es és a 20-as értéket választják.
Amíg a zöld színű bika vonal 70 felett tartózkodik, erős emelkedő trendet jelez felénk. Az 50-es érték alá bukva a trend gyengüléséről, míg a 30-as érték alatt tartózkodó indikátor a trend csökkenéséről ad jelet. Folyamatosan emelkedő piacon az indikátor értéke állandóan 70 felett tartózkodik, sokszor a 100-as szinthez tapadva.

Aroon indikátor és oszcillátor
Klikk a képre!
A piros színű medve vonal a bika vonallal ellentétes jelzéseket szolgáltat. A 70-es érték felett erős csökkenő trendről, míg 30-as érték alatt emelkedő trendről kaphatunk visszajelzést. Az 50-es érték alá való bepillantás az indikátor ezen alkotójánál is a trend gyengülését jelenti.

Ez a cikk folytatódik:

1. Aroon indikátor
2. Aroon oszcillátor
 1 2 következő oldal  >

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium