Üzlet

Awesome oszcillátor

Portfolio
Így lehetne fordítani a nevét a mai cikkünkben tárgyalt oszcillátor nevét, mely egy teljes kereskedési rendszer alapját adja. Az Awesome indikátorral nem csak ezért érdemes megismerkednünk, hanem azért is, mert egyszerűen és jól használható eszköz, mely segítségével kiváló stratégiákat állíthatunk össze.
Bill Williams, aki nem csak indikátorokat, hanem egy teljes kereskedési rendszert alkotott meg, azt vallotta, hogy a veszteséges kereskedések legjavát a kereskedési rendszerekben, valamint a stratégiákban való bizalomvesztés okozza. Hitte továbbá azt is, hogy azok a rendszerek, melyek nem tudnak minden piaci körülmények között teljesíteni, hasztalanok és veszélyesek, hiszen a piac állandóan változik, és nem lehet a döntéseinket mindig a múltbeli eseményekre alapozni.

Awesome oszcillátor számítása
A Bill Williams által fejlesztett indikátor az utolsó öt gyertya alapján határozza meg a piac momentumát úgy, hogy összehasonlítja azokat az utolsó 34 gyertyával.
Az oszcillátort az 5 és a 34 napos átlagár sima mozgóátlagának a különbözeteként kapjuk meg.
AO = SMA (átlagár, 34) - SMA (átlagár, 5), ahol
átlagár = (Minimum + Maximum) / 2

Miért fantasztikusan jó ez az indikátor?
Az indikátor számításából láthatjuk, hogy annak képzése igen egyszerű. Alkalmazhatóságát megvizsgálva felfigyelhetünk arra, hogy az indikátor leginkább részvénypiaci termékeken működik, devizapárokon a nagy és hirtelen mozgások miatt már kevésbé, így ilyen értelemben nem érdemelné meg ezt a nevet. Ami miatt mégis megilleti ez a név, az az, hogy egy teljes kereskedési rendszer épül rá és más indikátorokkal együtt már kiválóan alkalmazható stratégiák építésére.

Kereskedési jelzések
Bár az indikátor önmagában nem használható pozíciók felvételére, rendelkezik néhány igen fontos jelzéssel, melyeket vétel illetve eladás követhet a piacon.

Vételi szignálok

Nulla vonal keresztezése
Amikor az oszlopgrafikon alulról felfelé keresztezi a 0 szintet, vételi lehetőségeket kereshetünk.

Awesome oszcillátor


Két csúcs
Az oszcillátoron ezen mintának a megjelenését érdemes fejben tartanunk, mert jó beszálló lehetőségeket ad.

A jelzés minimum két olyan egymást követő mélypontot (negatív csúcsot) tartalmaz, melyek között az indikátor értéke folyamatosan a negatív tartományban marad, valamint az egymást követő mélypontok emelkedő tendenciát mutatnak.

Awesome oszcillátor


Eladási jelzések
Eladási jelzéseket kapunk, ha megfordítjuk a vételi jelzések irányát.

0 vonal keresztezés
Amikor az oszcillátor tüskéi a középvonalat alulról felfelé keresztezik úgy, hogy egy pozitív tartományban fellelhető zöld tüske után egy piros tüske jelenik meg a negatív tartományban.

Két csúcs
Két csúcs alakzatról beszélünk, amikor az indikátor két egymást követő csökkenő csúcs között folyamatosan a pozitív tartományban tartózkodik. Ezt a jelenséget más néven hívhatjuk divergenciának is, amikor a grafikonon fellelhető két, vagy több emelkedő csúcsnál, az indikátoron csökkenő csúcspontok rajzolódnak ki.

Más indikátorokkal való kombináció
Az Awesome Oszcillátort (AO) legtöbbször más indikátorokkal együtt használják (pl.: Acceleration /Decceleration indikátor, Alligator indikátor), ahol általában, mint a trend irányát meghatározó, valamint késést mutató támogató eszköz szerepel.



Az Awesome oszcillátor egy jól használható indikátor, mely mind önmagában, mint más indikátorokkal együtt alkalmazva megállja a helyét a technikai elemzés során használt eszközök között. Próbálja ki Ön is!
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nő tőzsde