Egy lépéssel a piac előtt - a forgalom árulkodik

2007. november 13. 07:45    
nyomtatás
 

Mit mutat a kiugróan magas forgalom?

előző oldal 1 2 3  


Óriás tüskék (Power Spike)
Az átlagost jóval meghaladó fogalmat nevezzük Power Spike-nak, vagy óriás tüskének. Ezek a jelzések a piaci érzelmi változását tükrözik, és kiváló rövidtáv kereskedési lehetőségeket teremtenek. Mielőtt nagy jelentőséget tulajdonítanánk az óriás tüskének, győződjünk meg arról, hogy mutat-e a részvény grafikonja fordulós jeleket, történt-e kitörés, vagy támaszhoz ellenálláshoz érkezett -e az árfolyam, hiszen a kiugró forgalom csak ezen esetekben nyújt kereskedési támpontot.

Itt fontos megjegyezni, hogy részvény árfolyamának meglódulását, ami trendváltást, vagy az oldalazó mozgás végét jelenti, rendszerint megugró forgalom kíséri. Ahhoz, hogy a piacok elkezdjenek emelkedni, valami pezsgésnek kell beindulni a parketten, ami a forgalom növekedésével jár együtt. Az árcsökkenés ezzel szemben alacsony forgalom mellett is megvalósulhat, mikor is szinte saját súlyuk húzza lefelé a részvényeket.
Már meglévő emelkedő trend esetében az ismétlődő magas forgalmú kereskedési napok gyakorta "megölik" az emelkedést, hiszen a vételi erőt letöri a magasabb árszinteken megérkező eladók áradata.

Az Émász grafikonján megjelenő óriástüskék a 61,8%-os Fibonachi szint elérésekor jelezték, hogy valami fortyog az áramszolgáltató piacán. A grafikonon a körben látható két fekete gyertyához kapcsolódó nagy forgalom jelezte, hogy az eladók kitombolták magukat, és a vevők ezeken az árszinteken felszívták az eladók tételeit. A támasz szinthez érve az eladói oldal kimerült, így bekövetkezett a fordulat a részvény piacán. A fordulós jelzések számát gyarapította a Bollinger szalagból kilépő árfolyam és a forduló RSI is.

Klikk a képre!
Klikk a képre!A Mol esetében a rendkívüli forgalmat produkáló nap egybeesett azzal, amikor a rakétaként száguldó részvény elérte a kerek 30,000 Ft-hoz kapcsolódó ellenállást. Az ellenállás elérése itt is egybeesett a gyertyának a Bollinger szalagból való teljes kilépésével, ami megerősítette a bikák kifulladásának valószínűségét.

Klikk a képre!
Klikk a képre! 

1. Mit mutat a forgalom?
2. Eladói és vételi nyomás a piacon?
3. Mit mutat a kiugróan magas forgalom?
előző oldal 1 2 3  

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium