Fraktál indikátor

2012. január 16. 11:01    
nyomtatás
 
Ebben a cikkünkben a Bill Williams által fejlesztett kereskedési rendszer utolsó alapkövét tárgyaljuk, mely nagy valószínűségű jelzéseket ad a pozíció vételére, valamint zárására vonatkozóan. Ezt a fraktál indikátor úgy teszi, hogy a helyi csúcsokat, valamint mélypontokat kis nyilakkal jelöli meg.


Csúcsok és mélypontok kijelölése
A Fraktál indikátor a trendben előforduló csúcsokat és mélypontokat jelöli ki. A jelzés érvényességéhez minimum 5 egymást követő gyertya szükséges. Egy érvényes fordulóminta megjelenésénél a grafikonrajzolónk kis nyilacskákkal jelzi azt.

Mélypontok esetén
A harmadik gyertya mélypontja van a legalacsonyabban az összes közül, míg az ezt megelőző és ezt követő 2-2 gyertyának magasabb mélyponttal kell rendelkeznie. A legalacsonyabban levő gyertya alatt ilyenkor egy lefelé mutató nyíl jelenik meg, mely az eladási oldal kifulladását jelzi.

Fraktál indikátor
Klikk a képre!
Csúcspontok esetén
A harmadik gyertya csúcspontja helyezkedik el a legmagasabban az őt körülvevő 4 gyertya közül. Az így kialakult formáció középső gyertyájához a grafikonrajzoló egy felfelé mutató nyilat rajzol, mely a vételi erő kifulladásáról ad tájékoztatást.

Fraktál indikátor
Klikk a képre!


A grafikonok a Marketscope grafikonrajzolóval készültek!

Kereskedési jelzések
Az indikátor akár önmagában is használható kereskedési jelzés szolgáltatására, azonban ekkor alacsonyabb találati arányt tudunk elérni. Ahhoz, hogy ezt javítsuk, érdemes az indikátort más eszközökkel kombinálva használni. A Bill Williams által fejlesztett indikátorok közül igen jól használható az Alligátor indikátorral együtt.

Kombinált használata
Fraktál és Alligátor indikátor kombinációja
A fraktál indikátor jelzéseit az Alligátor indikátorral érdemes szűrni, valamint érvényesíttetni. Ezt úgy tehetjük meg, hogy vételi pozíciókat akkor nyitunk, amikor mindkét indikátor vételt jelez, míg eladási pozíciókat, amikor eladást jeleznek.Vételi pozíció
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akkor nyitunk vételi pozíciót, amikor vételi jelzés alakul ki a fraktál indikátorban az Alligátor indikátor fogai felett. Pozíciónkat építhetjük minden egyes alkalommal, amikor az indikátor újabb vételi jelzést produkál az Alligátor fogai felett. Pozíciónkat akkor zárjuk, amikor az Alligátor indikátor összezár.

Fraktál indikátor
Klikk a képre!
Eladási pozíció
Eladási pozíciót akkor nyitunk, amikor a Fraktál indikátorban az Alligátor fogai alatt először eladási jelzés alakul ki. Pozíciónkat építhetjük minden egyes alkalommal, amikor az Alligátor fogai alatt újabb eladási jelzések alakulnak ki. Zárjuk kereskedésünket, amikor az Alligátor indikátor ellentétes irányban keresztezi egymást.

Fraktál indikátor
Klikk a képre!


A grafikonok a Marketscope grafikonrajzolóval készültek!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium