Üzlet

Heikin Ashi gyertyák

Portfolio
A technikai elemzésben sokszor nem kapunk egyértelmű jelzéseket a pozícióba lépést illetően. Létezik egy olyan fantasztikus gyertyatípus, ami nagy valószínűséggel mutatja nem csak az új rövidtávú trend irányát, hanem a beszálló pontokat is igen jó találati aránnyal. Ha Önt nem érdekli, hogy hogyan tud a segítségével még több profitra szert tenni, akkor ne olvassa tovább a cikket!
A Heikin Ashi gyertyát meghatározó négy értéket egy emelkedő gyertya esetében az alábbi módon definiáljuk:
Gyertya test teteje= (Nyitó+Maximum+Minimum+Záró)/4 - A jelenlegi nap átlagára
Gyertya test alja = [Nyitó(Előző gyertya)+Záró(Előző gyertya)] /2 - Az előző gyertya középpontja
Valamint a legmagasabb (maximum) és a legalacsonyabb érték (minimum)

Az így kiszámított adatok alapján rajzolják meg a szoftverek a grafikonunkat. Az emelkedőeket gyakran zöld, vagy kék színnel, illetve egyes szoftverek a gyertya testének üregességével jelzik. A csökkenőeket sokszor piros színnel, vagy tömör gyertyatesttel jelölik.

Heikin Ashi gyertyák


Összehasonlításképpen álljon itt a hagyományos gyertyagrafikon ugyanezen szakasza. A két képet összevetve jól látható, hogy mennyivel letisztultabb a Heikin Ashi grafikon, és mennyivel könnyebb megállapítani, hogy éppen merre tart az adott instrumentum, valamint azt is hogy hol érdemes vételi illetve eladási pozíciókat felvennünk.

Heikin Ashi gyertyák



Használata
A Heikin Ashi típusú grafikonok minden terméken kiválóan alkalmazhatóak. Ennek ellenére a leggyakrabban részvényeken, valamint árutőzsdei termékek piacán használják. A Heikin Ashi színváltása nagy valószínűséggel jelzi az adott hullám végét, és egy új, az előzővel ellentétes hullám kezdetét. A Heikin Ashi irányváltása ebből kifolyólag egy lokális csúcs vagy mélypont kialakulását is megerősíti.

Vételi jelzések
- Az emelkedő gyertyák, melyeknek nincs alsó árnyékuk, erős emelkedő trendet indikálnak.
- Egymás után megjelenő emelkedő gyertyák emelkedő trendet jeleznek, melyek vételi pozíciók nyitási lehetőségeire, valamint eladási pozíciók zárására hívják fel a figyelmet.
- A kis testtel rendelkező gyertyák, melyeknek felső és alsó kanóca is van, a trend változását jelzik előre. Kockázatkedvelő kereskedők ezt vételi illetve eladási jelzésként is értelmezhetik, míg az óvatosabbaknak érdemes megvárniuk a konfirmációt.

Eladási jelzések
- A piros gyertyák csökkenő trendet jeleznek. Ezeknek a megjelenése eladási pozíciók felvételére, valamint a vételi pozíciónk zárására hívja fel a figyelmet.
- A piros gyertyák a felső kanóc hiányában erős lefelé tartó trendet mutatnak. Ezeknek a felbukkanásánál csak eladási pozíciókat nyissunk.
- Kis testű gyertyák, melyek felső és alsó kanóccal is rendelkeznek.

Heikin Ashi gyertyák



Ezek a jelzések kiválóan használhatóak a trendek haladási irányának meghatározására, valamint segítik a pozícióba lépést és az abból való kiszállást. Az eszköz helyes használatával a kevés hibás jelzés miatt remekül lehet kereskedni bármely piacon. Éppen ezért ajánljuk a Heikin Ashi grafikonok mélyebb megismerését.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde