Heikin Ashi gyertyák

2012. január 6. 15:00    
nyomtatás
 
A technikai elemzésben sokszor nem kapunk egyértelmű jelzéseket a pozícióba lépést illetően. Létezik egy olyan fantasztikus gyertyatípus, ami nagy valószínűséggel mutatja nem csak az új rövidtávú trend irányát, hanem a beszálló pontokat is igen jó találati aránnyal. Ha Önt nem érdekli, hogy hogyan tud a segítségével még több profitra szert tenni, akkor ne olvassa tovább a cikket!


A Heikin Ashi gyertyát meghatározó négy értéket egy emelkedő gyertya esetében az alábbi módon definiáljuk:
Gyertya test teteje= (Nyitó+Maximum+Minimum+Záró)/4 - A jelenlegi nap átlagára
Gyertya test alja = [Nyitó(Előző gyertya)+Záró(Előző gyertya)] /2 - Az előző gyertya középpontja
Valamint a legmagasabb (maximum) és a legalacsonyabb érték (minimum)

Az így kiszámított adatok alapján rajzolják meg a szoftverek a grafikonunkat. Az emelkedőeket gyakran zöld, vagy kék színnel, illetve egyes szoftverek a gyertya testének üregességével jelzik. A csökkenőeket sokszor piros színnel, vagy tömör gyertyatesttel jelölik.

Heikin Ashi gyertyák
Klikk a képre!
Összehasonlításképpen álljon itt a hagyományos gyertyagrafikon ugyanezen szakasza. A két képet összevetve jól látható, hogy mennyivel letisztultabb a Heikin Ashi grafikon, és mennyivel könnyebb megállapítani, hogy éppen merre tart az adott instrumentum, valamint azt is hogy hol érdemes vételi illetve eladási pozíciókat felvennünk.

Heikin Ashi gyertyák
Klikk a képre!
Használata
A Heikin Ashi típusú grafikonok minden terméken kiválóan alkalmazhatóak. Ennek ellenére a leggyakrabban részvényeken, valamint árutőzsdei termékek piacán használják. A Heikin Ashi színváltása nagy valószínűséggel jelzi az adott hullám végét, és egy új, az előzővel ellentétes hullám kezdetét. A Heikin Ashi irányváltása ebből kifolyólag egy lokális csúcs vagy mélypont kialakulását is megerősíti.

Vételi jelzések
- Az emelkedő gyertyák, melyeknek nincs alsó árnyékuk, erős emelkedő trendet indikálnak.
- Egymás után megjelenő emelkedő gyertyák emelkedő trendet jeleznek, melyek vételi pozíciók nyitási lehetőségeire, valamint eladási pozíciók zárására hívják fel a figyelmet.
- A kis testtel rendelkező gyertyák, melyeknek felső és alsó kanóca is van, a trend változását jelzik előre. Kockázatkedvelő kereskedők ezt vételi illetve eladási jelzésként is értelmezhetik, míg az óvatosabbaknak érdemes megvárniuk a konfirmációt.

Eladási jelzések
- A piros gyertyák csökkenő trendet jeleznek. Ezeknek a megjelenése eladási pozíciók felvételére, valamint a vételi pozíciónk zárására hívja fel a figyelmet.
- A piros gyertyák a felső kanóc hiányában erős lefelé tartó trendet mutatnak. Ezeknek a felbukkanásánál csak eladási pozíciókat nyissunk.
- Kis testű gyertyák, melyek felső és alsó kanóccal is rendelkeznek.

Heikin Ashi gyertyák
Klikk a képre!
Ezek a jelzések kiválóan használhatóak a trendek haladási irányának meghatározására, valamint segítik a pozícióba lépést és az abból való kiszállást. Az eszköz helyes használatával a kevés hibás jelzés miatt remekül lehet kereskedni bármely piacon. Éppen ezért ajánljuk a Heikin Ashi grafikonok mélyebb megismerését.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium