Highest High/Lowest Low indikátor

2008. március 24. 10:00    
nyomtatás
 
A Highest High illetve Lowest Low a legegyszerűbb indikátoraink közé tartoznak. Az indikátor pár lényegében egy csatornát képez, amely közrefogja a adott instrumentum árfolyamát. A highest high a vizsgált időszak legmagasabb pontjához húz egy vonalat, még a lowest low a legalacsonyabb pontot jelöli.


Az indikátor leginkább a napon belül kereskedő spekulánsok körében közkedvelt, de a hosszabb távú grafikonokon való használatának is van létjogosultsága. A Highest High/Lowest Low leggyakoribb paramétere a 20 periódusos beállítás, ami egy napi grafikon esetében az elmúlt 20 kereskedési nap maximumához illetve minimumához húz egy vonalat. Új maximum keletkezésével a vonalunk is feljebb kerül, így ár csatornánk is fölfelé mozdul, mint ez az alábbi grafikonon is látható. A hosszabb távú beállítások tekintetében az 52 hetes maximum illetve minimum áttörését figyeli árgus szemmel a piac, előbbi pozitív, még utóbbi negatív jelzés.

Highest high/Lowest Low használata
Mivel az indikátor csatornát képez, így a csatorna alja, az alsó szalag támaszszintet képez, míg a felső szalag az ellenállást jelöli. Mint minden csatorna esetében a vonalak áttörése illetve az azoktól való elpattanás fontos kereskedési jelzések, amelyeket az alábbiakban foglalhatunk össze:


Lépjünk a piacra, ha az árfolyam áttöri valamelyik vonalat. A felső szalag áttörése vételi jelzés, még az alsó szalag penetrációja eladási szignál.

Amennyiben vételi pozíciónk van, és az árfolyam áttöri az alsó szalagot, akkor zárjuk vételi pozíciónkat, sőt agresszívabb kereskedési stratégiát követő spekulánsok eladási pozíciót nyitnak. Hasonlóképpen, ha eladási pozícióban vagyunk, és az árfolyam áttöri a felső szalagot, az jelzés a meglévő short pozíciók zárására, esetleg vételi pozíció nyitására.

Vétel, ha a csökkenő árfolyamot megfordítja az alsó szalag, illetve eladás, ha az emelkedésnek vet véget a felső szalag.


A határidős BUX index 5 perces grafikonján jól láthatóak a Highest high/Lowest Low indikátorokhoz kapcsolódó egyszerű, és mégis hatékony kereskedési szignálok.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium