Üzlet

Fraktál indikátor

Portfolio
Ebben a cikkünkben a Bill Williams által fejlesztett kereskedési rendszer utolsó alapkövét tárgyaljuk, mely nagy valószínűségű jelzéseket ad a pozíció vételére, valamint zárására vonatkozóan. Ezt a fraktál indikátor úgy teszi, hogy a helyi csúcsokat, valamint mélypontokat kis nyilakkal jelöli meg.
Csúcsok és mélypontok kijelölése
A Fraktál indikátor a trendben előforduló csúcsokat és mélypontokat jelöli ki. A jelzés érvényességéhez minimum 5 egymást követő gyertya szükséges. Egy érvényes fordulóminta megjelenésénél a grafikonrajzolónk kis nyilacskákkal jelzi azt.

Mélypontok esetén
A harmadik gyertya mélypontja van a legalacsonyabban az összes közül, míg az ezt megelőző és ezt követő 2-2 gyertyának magasabb mélyponttal kell rendelkeznie. A legalacsonyabban levő gyertya alatt ilyenkor egy lefelé mutató nyíl jelenik meg, mely az eladási oldal kifulladását jelzi.

Fraktál indikátor


Csúcspontok esetén
A harmadik gyertya csúcspontja helyezkedik el a legmagasabban az őt körülvevő 4 gyertya közül. Az így kialakult formáció középső gyertyájához a grafikonrajzoló egy felfelé mutató nyilat rajzol, mely a vételi erő kifulladásáról ad tájékoztatást.

Fraktál indikátor
A grafikonok a Marketscope grafikonrajzolóval készültek!

Kereskedési jelzések
Az indikátor akár önmagában is használható kereskedési jelzés szolgáltatására, azonban ekkor alacsonyabb találati arányt tudunk elérni. Ahhoz, hogy ezt javítsuk, érdemes az indikátort más eszközökkel kombinálva használni. A Bill Williams által fejlesztett indikátorok közül igen jól használható az Alligátor indikátorral együtt.

Kombinált használata
Fraktál és Alligátor indikátor kombinációja
A fraktál indikátor jelzéseit az Alligátor indikátorral érdemes szűrni, valamint érvényesíttetni. Ezt úgy tehetjük meg, hogy vételi pozíciókat akkor nyitunk, amikor mindkét indikátor vételt jelez, míg eladási pozíciókat, amikor eladást jeleznek.



Vételi pozíció
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akkor nyitunk vételi pozíciót, amikor vételi jelzés alakul ki a fraktál indikátorban az Alligátor indikátor fogai felett. Pozíciónkat építhetjük minden egyes alkalommal, amikor az indikátor újabb vételi jelzést produkál az Alligátor fogai felett. Pozíciónkat akkor zárjuk, amikor az Alligátor indikátor összezár.

Fraktál indikátor


Eladási pozíció
Eladási pozíciót akkor nyitunk, amikor a Fraktál indikátorban az Alligátor fogai alatt először eladási jelzés alakul ki. Pozíciónkat építhetjük minden egyes alkalommal, amikor az Alligátor fogai alatt újabb eladási jelzések alakulnak ki. Zárjuk kereskedésünket, amikor az Alligátor indikátor ellentétes irányban keresztezi egymást.

Fraktál indikátor
A grafikonok a Marketscope grafikonrajzolóval készültek!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bitcoin