Üzlet

SuperTrend - Az egyszerű, de hatékony indikátor

Portfolio
A SuperTrend egy nagyszerű trendkövető indikátor, mely kiválóan működik minden időtávon, így napon belüli és hosszabb távú kereskedésben egyaránt használható. Az indikátor nagy előnye, hogy nem csak a kereskedés irányát jelzi számunkra, de a kockázatkezelésben is hatékony segítséget nyújt.
A SuperTrend indikátor vonala az árfolyam körül ingadozik, a trend függvényében hol felette, hol alatta tartózkodik. Segítségével a piacon kialakuló trendeket tudjuk lekövetni, és ezáltal profitunkat optimalizálni.

Klikk a képre!
A SuperTrend indikátor az alábbi felhasználási lehetőségeket nyújtja:

1. Leggyakoribb módja a SuperTrend alapján történő kereskedésnek az, ha vételi pozíciót veszünk fel, amikor az indikátor vonala az ár alatt van, és eladásit, amikor az árfolyam felette. Az indikátort követő kereskedő lényegében folytonosan pozícióban lesz. A nagyobb trendeket jól fogja jelezni az indikátor, de irány nélküli piacon bizony több téves jelzést is kapunk majd. Mint a fenti grafikonon is láthatjuk, a kereskedési szignált az indikátor váltása adja.

2. Felhasználhatjuk az indikátor irányváltásait pozíciónk zárására. Vételi pozícióból akkor lépünk ki, ha a SuperTrend vonala az utolsó gyertya zárását követően lefelé törik meg, eladási pozíciónkat pedig azután zárjuk le, amikor felfelé törik meg a vonal, hasonlóan a Donchian féle Highest High - Lowest Low indikátorhoz.


3. Szintén gyakran alkalmazzák a SuperTrend vonalát veszteségvágó megbízások elhelyezésére. Ennek előnye, hogy, kilépési pontunk egy követő stophoz hasonlóan az árfolyam változásával együtt módosul, de olyan módon, hogy egy bizonyos időtávra visszamenőleg a kilengések volatilitását is figyelembe veszi, így ha a piac nyugvópontra kerül, az árfolyam változásai kisebbé válnak,az idő múlásával egyre szűkebbé válik stopunk távolsága.

A SuperTrend számítása az ATR (average true range) indikátor alapján történik, melyet egy szorzóval és az általunk beállított időtávval módosíthatunk. Tapasztalatok szerint a leggyakrabban használt értékek (3;10) jól működnek. Az első szám azt adja meg, hogy a vonal milyen messze legyen az árfolyamtól, míg a második az ATR számításának periódusát mutatja.

A SuperTrend indikátor használatát ingyen kipróbálhatja a WorldSpreads professzionális grafikonrajzolójában. DEMO számlaigénylés ITT.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
chatgpt-chatgpt-2023-chatgpt-professional-chatgpt-hasznalata-chatgpt-ara-chatgpt-fizetos-chatgpt-ingyenes-chatgpt-openai-mesterseges-intelligencia-artificial-intelligence-mi-ai-chatgpt-openai