Előfizetői tartalom

A magyar Telenor tulajdonosát is érzékenyen érintheti a Huawei-botrány

Portfolio
Hogyan függ össze egy csehországi mobilhálózat-fejlesztés és a kínai lakossági hitelezés? A kapocs a PPF, a magyar Telenort is megvásároló cseh csoport ugyanis nem csak az európai távközlésben, de a kínai hitelezésben is jelen van, sokan attól tartanak, hogy ha az előbbiben nem működik együtt a PPF a Huaweivel, az negatívan érintheti az utóbbi, kínai bizniszét is.

Komoly vállalatcsoportot épített az elmúlt években Petr Kellner, a PPF nevű cég a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektető csoportja, banki és pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, a biztosítás, az ingatlan és a mezőgazdaság területén végez befektetői tevékenységet. A PPF több országban is jelen van Európától Oroszországig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés