Előfizetői tartalom

Alaposan átalakul a 4iG, jelentős felvásárlásokra készülnek

Portfolio
Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további OTC ügyletekkel mindösszesen 40,2 százalékra növel. Az üzletember a jogszabályi előírások szerint, a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is.

Update 9:40A 4iG árfolyama Jászai Gellért tulajdonszerzésének bejelentése és az ötödölés után 1022 forinton, közel 1,5 százalékos pluszban áll, de állt már 1050 és 1008 forinton is. 33 millió forintos forgalmával a Mol (150 millió forint) mögött a második legforgalmasabb papír, a 4iG forgalma több mint háromszorosa az OTP-ének.Jászai Gellért lesz a nagytulajdonosA Budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés