Előfizetői tartalom

Az amerikaiak szerint kémkedik a Huawei, vádat emelnek

MTI
Az amerikai igazságügyi minisztérium banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és hatóság félrevezetése miatt két ügyben is vádemelést javasolt a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég és pénzügyi igazgatója, a Washington kérésére Kanadában letartóztatott Meng Van-csou ellen - jelentette be sajtótájékoztatóján Matthew Whitaker ügyvezető igazságügyi miniszter.

A Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter, Wilbur Ross, a kereskedelmi tárca irányítója és Christoper Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója jelenlétével tartott sajtótájékoztatón Whitaker közölte: az egyik ügyben tizenhárom rendbeli, a másikban pedig tíz rendbeli bűncselekmény gyanúja miatt kérte a vádemelést. Az egyik keresetet az igazságügyi tárca egy New...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés