Érdekes számok a Telekomtól

2019. augusztus 7. 18:19    
nyomtatás
 
Nagyjából a vártnak megfelelő bevételről, de a többi eredménysoron az elemzői várakozások átlagánál magasabb profitról számolt be a Magyar Telekom. A menedzsment nem változtatott az idei célokon.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A bevételek 4,1 százalékkal 160,8 milliárd forintra csökkentek, az EBITDA viszont 13,4 százalékkal 56,9 milliárd forintra emelkedett, ami mögött elsősorban az IFRS16-ra való átállás áll, enélkül az EBITDA 52,3 milliárd forint lett volna, vélhetően az elemzői konszenzust is az IFRS16-hatás torzítja.

Érdekes számok a TelekomtólA befektetők szempontjából fontos információ, hogy a menedzsment nem módosított a már korábban kitűzött 2019-es célokon, vagyis például továbbra is 27 forint osztalékot fizethet részvényenként az idei eredménye után a Telekom, annak ellenére, hogy a T-Systems eladása miatt sokan az osztalékpálya emelkedésére, akár már a jövőre fizetendő osztalék emelésére számítottak.

Érdekes számok a TelekomtólRészletes elemzéssel csütörtök reggel jelentkezünk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium