Előfizetői tartalom

Hatalmas birodalmat épített ki a háttérben a rég elfelejtett mobilóriás

Kovács Róbert, Helsinki
A mobiltelefonok elterjedésével a '90-es években szinte a semmiből lett a világ vezető mobilgyártója a Nokia. Majd 2007-ben indult vesszőfutását követően 2013-ban beszüntette a telefonok gyártását, és ezzel egy időre a finn cég sokak számára megszűnt létezni. Pedig a világ 130 országában épít és üzemeltet vezetékes és mobilkommunikációs hálózatokat, világszerte 103 ezer alkalmazottja van, árbevétele évi 22-23 milliárd euró, és az 5G fejlesztések egyik nagy haszonélvezője lehet.

A Nokia még létezik?Finnország számos sikertörténet (Nokia) és néhány bukás (Nokia) hazája - írta nemrégiben egy finn újságíró a Finnair fedélzeti lapjának hasábjain. A legtöbb ember számára a Nokia márkanév még mindig egyet jelent a '90-es évek mobiltelefonjaival, a cég éveken át tartó piaci dominanciájával, és 2007-ben indult vesszőfutásával. A Google kereső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés