FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Kábeleken múlik, lesz-e digitális robbanás Magyarországon

Portfolio
Gőzerővel folynak a Szupergyors Internet Program (SZIP) előkészületei Magyarországon, hamarosan elindul az állami intézmények digitalizációja, és nincs már nagyon messze az 5G sem. Kevesen gondolnák, hogy az előttünk álló digitális robbanás "vasérce" nem egy forradalmi újítás, hanem egy egyszerű vezeték, az optikai kábel lesz. A hatalmas mennyiségű adat gyors továbbításához ugyanis elengedhetetlenek a vezetékek: a következő tíz évben Magyarországot 100 ezer kilométernél is több új kábellel hálózzák be. A gond az, hogy az uniós kábelpiaci kereslet már most jelentősen meghaladja a kínálatot, az európai gyárak nem lesznek képesek kiszolgálni a robbanásszerűen jelentkező igényeket. A szakemberek szerint a megoldás a magyarországi gyártás lenne, ami az évi 6-10 milliárdos hazai piac mellett az egyre növekvő külföldi igényeket is kiszolgálhatná.

Financial IT and Disruptive Technologies 2018 A pénzintézetek digitális transzformációjáról is szó lesz a Portfolio május 15-ei Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. A jelentkezést megnyitottuk! Információ és jelentkezés Önvezető autók, 5G, szupergyors internet és e-közigazgatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés