Előfizetői tartalom

Kivégezték a Nokiát: -10%

Portfolio
Első ránézésre csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé percekkel ezelőtt a Nokia: a finn mobilgyártó a működési eredmény szintjén ismét veszteségről számolt be. Az árfolyam hirtelen 2%-os pluszból 10%-os mínuszba esett. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve azonban a vártnál erősebb működési profitra tett szert a cég. A bevételek jelentősen elmaradtak a várakozásoktól, viszont pozitív jel, hogy ez nem az okostelefonok, hanem a hagyományos telefonok számlájára írható, amin egyébként sem tud igazán nyereséget termelni a cég. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A negyedéves bevételek jelentősen, 10%-kal elmaradtak a konszenzustól. - Elsősorban a hagyományos telefonok értékesítéseinek alakulása okozott csalódást, az okostelefonok bevételei valamelyest felülmúlták a várakozásokat. - Veszteséges volt a Nokia a működési eredmény szintjén, viszont a rendkívüli tételektől tisztítva nyereséggel zárt. - A nettó készpénzállomány emelkedett a negyedévben.

Tovább zuhannak a bevételek Az első negyedévben tovább folytatódott a Nokia vesszőfutása, a társaság 20% feletti bevételcsökkenésről számolt be az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva. Ez az elemzői várakozásokhoz képest is csalódást okozott, a várt 6,5 milliárd euróval szemben ugyanis mindössze 5,8 milliárd eurós bevételt könyvelt el a vállalat.Veszteséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés